Razočarenje - UEFA odbila žalbu, Marković ne igra finale LE!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.05.2014.
21:33
Izvor: Sportske.net

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih asocijacija odbila je žalbu koju je Benfika uložila zbog crvenog kartona za Lazara Markovića, zbog čega srpski reprezentativac neće nastupiti u finalu Lige Evrope.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Bivši prvotimac Partizana, Lazar Marković, ipak neće igrati u finalu Lige Evrope, pošto je disciplinska komisija UEFA odbila žalbu koju je njegov klub uložio na crveni karton koji mu je Mark Klatenburg dodelio u revanš meču polufinala LE.

Reprezentativac Srbije navodno se "sporečkao" sa Mirkom Vučinićem, i to dok su se obijica nalazili van igre, zbog čega je Mark Klatenburg isključio i Markovića i Crnogorca.

Nakon što je Benfika obezbedila plasman u finale Marković i Vučinić demantovali su sukob a crnogorski internacionalac čak je tvrdio da ga je rezervni golman kluba iz Lisabona isprovocirao i da je sa njim razmenio uvrede.

Šampion Portugala žalio se na crveni karton Lazara Markovića i očekivao da će UEFA uvideti da je došlo do greške, ali je Klatenburgova odluka ostala na snazi.

To znači da će Markec propustiti svoje prvo finale jednog evropskog takmičenja što je veliki peh za mladog srpskog reprezentativca ali i nauk za buduće vreme.

Benfika će se u finalu Lige Evrope sastati sa Seviljom a finalni susret igra se u Torinu 14. maja.

Ne propustite