Redsi strahuju od Rusa rasista

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.02.2013.
15:44
Izvor: Sportske.net

Izvršni direktor Liverpula Jan Ejr odlučio je da pismom upozori UEFA i čelnike Zenita da dobro obrate pažnju na ponašanje domaćih navijača na predstojećem meču LE kako ne bi bilo rasističkih ispada.

Povezane vesti

Navijači Zenita su se krajem 2012. godine oglasili manifestom u kome je stajalo da tom klubu nisu potrebni fudbaleri gej opredeljenja ili crne puti.

Taj manifest tada je izazvao burne reakcije širom Evrope pa ne čudi što se pred gostovanje šampionu Rusije u okviru eliminacione faze LE oglasio izvršni direktor Liverpula Jan Ejr.

"Dosta smo brinuli prethodnih dana o tome kako će naši igrači biti dočekani u Rusiji. O tome smo obavestili UEFA i zvaničnike Zenita tako da očekujemo odgovore. Zahtevamo da dobijemo punu podršku od svih onih koji će organizovati meč i to je nešto što za sada možemo da uradimo" kazao je Ejr.

Ejr je negirao da bi fudbaleri Liverpula mogli da napuste teren u slučaju da dođe do rasističkih ispada ali je odgovornost prebacio na domaćina i UEFA da do toga ne dođe.

"Sudija će biti na terenu i on će odlučivati šta treba da se preduzme u slučaju incidenata. Sve što se dogodi van terena biće u nadležnosti UEFA i Zenita a ja ću biti na licu mesta i učiniću sve da se naši igrači osete zaštićeno" zaključio je Ejr.

Duel Zenita i Liverpula igra se u četvrtak od 18 časova.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.