RG - Maša preokretom do trećeg finala u nizu

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.06.2014.
18:20
Izvor: Beta

Osma teniserka sveta Marija Šarapova plasirala se u treće uzastopno finale Rolan Garosa pošto je danas savladala Eženi Bušar posle velike borbe i preokreta.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se danas u finale Rolan Garosa u Parizu, pošto je posle preokreta pobedila 16. teniserku sveta Kanađanku Eženi Bušar sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:2).

Sedmi nosilac Šarapova se tako treći put uzastopno plasirala u finale Rolan Garosa i igraće za svoj drugi trofej, nakon što je u Parizu trijumfovala 2012. godine.

Meč je trajao dva i po sata, a bolje je počela Kanađanka, koja je u prvom setu napravila brejk više, i povela u meču. Šarapova je u nastavku zaigrala bolje, a posle dva brejka povela je sa 4:1.

Ona je u devetom gemu izgubila svoj servis, a Bušar je posle gema na svoj servis uspela da izjednači na 5:5. šarapova je nakon toga vezala dva gema i izjednačila u meču. Ruskinja je u trećem setu dva puta oduzela servis protivnici i izborila plasman u finale.

Šarapova će u finalu igrati protiv pobednice duela četvrte teniserke sveta Simone Halep iz Ruminije i Andree Petković iz Nemačke, 27. na WTA listi.

Ne propustite