RG - Nadal i Marej u polufinalu, šta se desilo sa Fererom?

Autor: Beta Beta
sreda 04.06.2014.
22:02
Izvor: Beta

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četvrtfinalu pobedio sunarodnika Davida Ferera sa 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:0, 6:1. Nešto kasnije pridružio mu se i Endi Marej, koji je bio bolji od d

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

David Ferer je sjajno ušao u meč, prvi došao do brejka u meču, koji je borbeni Nadal odmah vratio. Ipak, jasno se videlo da su dva tenisera u prvom setu potpuno izjednačeni, i da će nijanse odlučiti.

One su prevagnule u Fererovu stranu u desetom gemu prvog seta, kada je sjajnom igrom uspeo da dođe do brejka i prvog seta. Ferer je u ovom setu potpuno kontrolisao igru sa osnovne linije, gurajući Nadala iz njegove komforne zone. David je slao duboke lopte po sredini terena, tako onemogućavajući Nadala da napada svojim izuzetnim spinom.

U drugom setu nastavila se velika borba, ali ovoga puta Nadal je bio za nijansu bolji, a u ovom setu odlučile su neiskorišćene brejk lopte Davida Ferera.

Od početka trećeg seta dešavalo se nešto čudno sa Davidom Fererom. Teniser koji je jedan od najspremnijih na Turu, možda čak u rangu sa Rafaelom Nadalom, je potpuno pao i osvojio svega jedan gem do kraja meča. Nadal nije uopšte igrao bolje nego na početku meča, naprotiv, samo je čekao da Ferer napravi neiznuđenu grešku.

Nije bilo vidljivih znakova neke povrede, tako da performans Ferera u poslednja dva seta ostaje zaista misterija. Često se slabiji igrači, pogotovo na šljaci, uplaše pobede i "stanu" protiv Nadala, ali niti je Ferer nekom ultra ofanzivnom igrom došao do prednosti, niti je neiskusan, ove sezone ima jednu pobedu protiv Nadala na ovoj podlozi i zaista je čudno ono što se desilo u poslednjih sat vremena susreta.

Sa druge strane, Marej i Monfis odigrali su jedan meč tipičan za Francuza. Marej je poveo 2:0, očekivalo se da kao favorit i završi posao u tri seta, Monfis se probudio, podigao publiku na noge, došao do 2:2, a onda je nastupio ključni trenutak meča. Marej je zatražio od sudije da se meč prekine zbog mraka, Monfis je to odbio i sudija je odlučio da se meč nastavi.

Marej je onda rešio da odigra vrlo ofanzivno u poslednjem setu, udarci su ga služili i "počistio" je domaćeg tenisera sa terena - bilo je 6:0.

Tako je kompletiran i drugi polufinalni par, Marej će igrati protiv Nadala, a Đoković protiv Gulbisa. Oba polufinalna meča igraju se prekosutra.

Ne propustite