Rino impresionirao Mrđu: "Gatuzo je veliki čovek!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 19.11.2012.
11:39
Izvor: Sportske.net, SEM

Napadač švajcarskog Siona ističe da mu je Đenaro Gatuzo umnogome pomogao tokom oporavka od povrede koja je konačno iza srpskog fudbalera.

Povezane vesti

Posle tromesečnog odsustva zbog povrede, srpski fudbaler Dragan Mrđa se konačno vratio na teren prošlog vikenda, pošto je odigrao jedno poluvreme za drugi tim Siona.

Legenda Milana, popularni Rino Gatuzo imao je veliku ulogu u Mrđinom povratku na teren posle povrede.

"Gatuzo je jedan sjajan saigrač, kako na terenu, tako i van njega."

"Posavetovao me je da pre povratka na teren odem kod doktora Tavene, inače doktora Milana, da bih bio siguran da mogu da zaigram. Tako da sam bio u Milanelu, u kampu Milana, gde me je doktor primio i posle pregleda dao 12-dnevni program kojeg sam se pridržavao i dosta mi je pomogao. Zahvalan sam mu zbog toga.", istakao je srpski fudbaler.

Inače, poslednji put Mrđa je igrao u prvom kolu švajcarskog prvenstva u avgustu, a zbog prethodnih iskustava sa povredama, koje su obeležile njegovu karijeru, ovoga puta je ispoštovao savete lekara i sačekao pravi trenutak za povratak.

"Savet doktora je bio da uđem na pola sata u igru, ali, trener je insistirao da počnem utakmicu kako bih se zagrejao sa ekipom. To je svakako i meni bilo bolje, pa sam odigrao prvih 45 minuta. Sigurno je da kada se napravi pauza nije lako odigrati tu prvu utakmicu. Ali, već posle desetak minuta sam video da se dobro osećam i posle utakmice je zadovoljstvo bilo još veće jer sam se vratio na teren.", rekao je Mrđa.

Uprkos tome što je srećan zbog povratka na teren, kod srpskog napadača postoji i žal jer je polusezona u Švajcarskoj pri kraju.

"Iskreno, žao mi je što se približio kraj polusezone. Imamo još tri utakmice do kraja, dve u prvenstvu, jednu u Kupu. Razgovaraću sa trenerom i videti da li ću igrati za prvu ekipu ili ću odigrati još jednu utakmicu za drugi tim pa eventualno biti u konkurenciji za poslednje kolo jesenjeg dela i Kup utakmicu.", naglasio je Mrđa.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.