Robson o raku, putu na Kilimandžaro i Mojesu

Autor: Đorđe Đokić
petak 27.09.2013.
12:51
Izvor: Sportske.net

Legenda Mančester Junajteda je u ekspediciji koja će se popeti na Kilimandžaro kako bi podigla svest i prikupila sredstva za borbu protiv raka. Govori o svojoj borbi sa opakom bolešću.

Povezane vesti

Brajan Robson, legenda Mančester Junajteda i ostrvskog fudbala, sledećeg meseca će sa 28-članom ekspedicijom u kojoj je i njegov prijatelj i bivši defanzivac Junajteda Kevin Moran, krenuti put Kilimandžara.

Uspon na Kilimandžaro deo je projekta Junajtedove fondacije koji ima za cilj da se prikupi novac u humanitarne svrhe. Ovog puta veći deo novca ići će za Frensis Haus, instituciju koja pomaže deci oboleloj od raka.

Brajan Robson je pobedio opaku bolest.

"Jednog dana sam primetio izraslinu na vratu. Otišao sam kod doktora nekoliko dana kasnije i on je uzeo uzorak i ustanovio da imam tumor. To je bilo u ponedeljak, u četvrtak su ga izvadili i otkrili da je maligni. Četiri nedelje sam imao radioterapije svakog jutra. Nije bilo lako. U početku sam još i mogao nešto da radim, ali posle sam imao problema i sa hranom" - objašnjava Robson, kome su bolest otkrili dok je radio na Tajlandu kao selektor nacionalnog tima.

Sada mu je dobro, jednom godišnje ide na kontrole. Odlazak na Kilimandžaro doživljava kao zabavu i odličnu priliku da podigne svest ljudi o opakoj bolesti.

Svestan je da će teško ponovo voditi neki klub, mada još uvek misli da može da vodi reprezentaciju neke zemlje.

O aktuelnoj situaciji u Junajtedu naravno, ima svoje mišljenje.

"Ne smemo više da dopustimo poraze kao protiv Sitija i Liverpula, svaki igrač Junajteda mora da nauči nešto iz tog udarca i da odgovori. Tek je 5 utakmica prošlo, Mojes tek upoznaje igrače, proverava šta mogu. Jeste ovo tim koji je osvojio ligu, ali i tim koji je prošlu sezonu počeo porazom od Evertona i zatim od Totenhema kući. Ali, oporavili smo se. Izašli smo jači. Sad je WBA šansa za pobedu, da počnemo seriju." - kaže Robson

"Ne možete porediti ovaj klub sa bilo kojim drugim. Ovaj posao je drugačiji i ako ga niste radili ne možete da sudite. Čelsi i Siti rade dobar posao, ali ovaj klub je nešto drugo, bez pokušaja da ih omalovažim. Ogromna su očekivanja, Dejvid to zna i može da odgovori kako treba na zahteve.
" - ima poverenje Robson u Mojesa.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.