Rođendanska poruka: ''Delije zaslužuju nove uspehe u Evropi''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.03.2012.
22:12
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com, Novosti.rs

Crvena zvezda danas je obeležila 67. rođendan, a poznati zvezdaši su za klupski sajt otkrivali svoje uspomene na najtrofejniji srpski fudbalski klub.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Svakako, svim zvezdašima je u najlepšem sećanju ostala titula evropskog prvaka i pobednika Interkontinentalnog kupa 1991.

Jedan od aktera tih duela bio je Vladimir Jugović koji je, impresioniran jučerašnjom atmosferom na Marakani u duelu Zvezde i Spartaka, naglasio da fenomenalni navijači zaslužuju nove evropske mečeve i pobede crveno-belih poput onih iz najslavnijih dana.

''Zvezda je veliki klub u svetskim razmerama, samo takvi mogu da imaju ovako masovan navijački pokret, i kada je dobro i kada loše ide. To na ovim prostorima ima samo Zvezda. Zbog ovolike vernosti i ljubavi, 'Delije' zaslužuju nove evropske uspehe'', poručio je Vlada Jugović.

Zvezdinih uspeha tokom bogate istorije kluba iz Ljutice Bogdana na današnji dan, 67 godina od osnivanja, prisetili su se i brojni poznati zvezdaši, čija smo mišljenja izdvojili.

 ''Nikad mi neće biti jasno da pored žive Crvene zvezde neko može mirne savesti da navija za neki drugi klub. A svi znamo da ima i takvih slučajeva. Da Zvezda ne postoji i ta pojava bi bila razumljivija...'', konstatuje književnik i akademik Matija Bećković.

Ljubivoje Ršumović je pisao himnu Zvezde "Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli!" Podseća da je uz Zvezdu rastao, uz pobedničku Zvezdu.

''Ja sam i danas, kao penzioner, crveno-beo i iznutra i spolja, nesvrstani delija koji se raduje pobedama i tuguje sa porazima Crvene zvezde, ali i u jednom i u drugom slučaju ponosan što sam bio skromni deo jedne velike evropske porodice'', istakao je Ršumović.

Legendarnom glumcu Draganu Nikoliću Zvezda je bila ''prva ljubav''.

 ''Uostalom, vršnjaci smo, išli smo u osnovnu školu, ležali iste bolesti, prolazili zajedno sve te klinačke dane... Prva ljubav se ne zaboravlja, a sa Zvezdom sam proveo detinjstvo, mladost i evo sada provodim i početak starosti. Zato Crvenoj zvezdi želim da čestitam 67. rođendan i da joj poželim dug i lep život.'', poručuje Nikolić.

Njegov kolega Ivan Bekjarev zavoleo je Zvezdu zbog Rajka Mitića.

''Jednom slučajno, dok još nisam umeo da prepoznajem fudbalere, kada sam imao svega tri godine, bio sam na jednoj Zvezdinoj utakmica koja je igrana po blatnjavom terenu. I lopta je pogodila jednog igrača u leđa i na njegovom dresu se ocrtao krug. Prateći tog igrača, saznao sam da se radi o velikom Rajku Mitiću'', seća se Bekjarev.




Ne propustite