Romin pad pod Vezuvom za kraj snova o tituli

Autor: Boban Filipović
nedelja 09.03.2014.
22:48
Izvor: Sportske.net

Zavesa na 27. kolo Serije A spuštena je u Napulju na 'San Paolu' gde je gostovala Roma. Ubuđenja nije nedostajalo, a domaćin je do trijumfa stigao u finišu meča.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Napoli je startovao agilno, ali Roma brzo preuzima kontrolu meča, ima više loptu u posedu, koji se odražava kroz pas igru.

Bastos i Žervinjo su dobro sarađivali po levoj strani terena, Rađa Naingolan je imao prvu ozbijljniju priliku, ali bez rezultata.

Domaćin se ponovo trgao posle pola sata igre i uspostavio ravnotežu, međutim velikih šansi nema.

U 38. minutu meča, ovacije sa tribina za Pepea Rejnu, koji je fantastično skinuo pokušaj Žervinja. Finiš prvog dela igre pripada 'Vučici', dobru priliku imao je Bastos, ali Rejna ponovo na nivou.

Mogao je Napoli do vođstva u poslednjim trenucima prvog dela igre, ali De Santis čita Drisa Mertensa, te se na odmor odlazi pri najnepopularnijem rezultatu na snazi.

Benitezovi puleni bolje ulaze u nastavak, Mertens šalje bombu iz daljine, lopta ide tik preko prečke.

Nedugo potom u šansi je Kaljehon, zatim i Iguain pokušava iz voleja, promene i dalje nema.

Na isteku sata igre beležimo odličan prodor Maikona, ali Rejna je dobro postavljen.

Napolitanci uzvraćaju preko Kaljehona, ipak je njegov novi pokušaj lak plen za Morgana De Santisa.

Roma je imala sjajnu priliku da povede u 75. minutu meča, u njoj se našao Alesandro Florenci, ali njegov pokušaj glavom odlazi pored stative.

I kako to obično biva, sledi kazna za veliki promašaj. Sedam minuta kasnije Gulam sjajno centrira, lopta stiže do Kaljehona, koji glavom trese mrežu Rimljana za erupciju oduševljenja na 'San Paolu'.

Tadei u finišu i Maikon u sudijskoj nadoknadi imaše prilike da donesu Romi bod, ali ga njihovi pokušaji nisu bili dostojni.

Ostalo je 1:0, gol pogledajte OVDE.

Napoli je prišao drugoplasiranoj 'Vučici' na tri boda zaostatka, ali lider, torinska 'Stara dama' ima čak 14 bodova više od prvog pratioca (i meč više) i samo čudo može da je spreči da ne uzme novi Skudeto, treći u nizu.



Ne propustite