Runijev Derbi je nestvaran, mogu li do najvećeg čuda od Lesterove titule?

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
23:48
Izvor: Sportske.net

Vejn Runi se ozbiljno kali.

@dcfcofficial/Twitter
@dcfcofficial/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Derbi kauntija pobedili su u subotu Šefild junajted sa 2:0 i tako po prvi put ove sezone uspeli da se pomaknu sa dna.

Neverovane stvari događaju se ekipi sa "Prajd parka". Doživeli su oduzimanje čak 21 boda u aktuelnoj sezoni zbog finansijskih problema vlasnika Mela Morisa koji nije uspeo da isplati plate i oni su tako mogli da angažuju samo slobodne agente, uz strktni monitoring njihovih primanja. Plate igračima su se ograničile, ko bi uopšte hteo u Derbi koji ide ka provaliji i trećoj ligi?

Vejn Runi je tada rekao da će morati da pozove nekoliko akademaca ne bi li mu popunili ekipu, te da neće odustati od Derbija. Ostao je pokraj reke Dervent i krenuo u pohod ka čudu. I, nije nemoguće da će uspeti da ga se domogne. Naime, Derbi od ovog vikenda, po prvi put nije na samom dnu. Osvojili su svoj 35. bod u ovoj sezoni, odnosno kada se sračuna minus od 21 poena - tek 14. Imaju osam trijumfa i 11 remija, uz sedam poraza i zaostaju osam bodova u odnosu na Reding koji je van zone ispadanja.

Tim Veljka Paunovića igra poprilično loše, atmosfera u klubu je tmurna budući da kapiten Liam Mur želi da ode iz Redinga i oduzeta mu je kapitenska traka...  Svega šestoricu igrača na klupi imao je srpski stručnjak u subotu popodne i tu je Derbijeva šansa. 

U narednom kolu gostuju devetoplasiranom Notinhem Forestu, a trebalo bi istaći da bi prema osvojenim bodovima u ovoj sezoni Derbi u ovom trenutku disao za vrat nekadašenjm šampionu Evrope i zaostajao samo dva poena u odnosu na njih.

Ukoliko bi Derbi zaista izbegao relegaciju, njihov uspeh bio bi ravan čudu, a sasvim sigurno, nakon titule Lestera 2015. godine, najveće čudo koje je engleski fudbal video.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak