Sahin priznao - Alonso ga doveo na Enfild

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 26.08.2012.
11:32
Izvor: Sportske.net

Nuri Sahin je u prvom intervjuu po dolasku na Enfild priznao da je Alonso odigrao ključnu ulogu u njegovom transferu. Oduševljen što će igrati za jedan od najvećih klubova na svetu.

Povezane vesti

Nuri Sahin će biti prvi Turčin u redovima Liverpula. Po dolasku na Enfild objasnio sve oko transfera, kao i svoja očekivanja od ove sezone.

"Sjajno je biti ovde. Radujem se igranju za Liverpul. Ponosan sam što sam prvi Turčin u dresu Liverpula, sad je vreme da učinim moje sunarodnike ponosnim" - rekao je Sahin

"Dosta sam pričao sa Rodžersom. Pričao mi je o svojim idejama, o načinu na koji želi da igramo i gde vidi moju ulogu. Bio sam impresioniran koliko voli fudbal.

To je i odlučilo. Pre nego što sam pričao sa njim, nisam imao ponudu Liverpula i nisam ni očekivao da zaigrama za Crvene.  Već posle prvog razgovora bio sam oduševljen. Objasnio mi je šta želi i koji su ciljevi. Od tad sam razmišljao kako bi bilo igrati na Enfildu. Gledao sam mečeve Svonsija i Liverpula i evo me ovde.

Razgovarao sam i sa Murinjom. On je radio sa Rodžersom. Objasnio mi je kakav se fudbal igra u Premijer ligi i da je to liga u kojoj najviše možeš da uživaš kao fudbaler. Svakog vikenda se uživa u fudbalu. Hvalio je Rodžersa i kao trenera i kao čoveka
." - objasnio je Sahin.

"Naravno, puno sam pričao sa Alonsom. On obožava fudbal. Ja sam isti takav i zato smo dosta razgovarali. Kad sam stigao u Madrid pričali smo o nemačkom i italijanskom fudbalu. Kad je čuo da me Liverpul traži počeo je da mi priča o klubu. On još uvek mnogo voli Liverpul. Stalno mi je pričao o klubu. Rekao je: "Idi tamo, uživaćeš. Navijači su sjajni i brinuće o tebi i voleće te". Takve stvari. Rekao mi je da je Enfild najbolji stadion na svetu. Alonso je osvojio dosta trofeja ovde i nadam se da ću i ja" - rekao je Sahin.

"Bitno mi je da igram i da menadžer veruje u mene. Zato sam i došao. I da me poštede povrede. Imao sam ih dosta prošle godine. Želeo sam da igram za klub koji je na istom nivou kao Dortmund i Real. Zato sam izabrao Liverpul"

Pogledajte ceo intervju


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.