Salvador Kabanjas – Nekad reprezentativac, danas prodavac hleba...

Autor: Miloš Marković
nedelja 25.01.2015.
12:27
Izvor: Sportske.net

Priča paragvajskog reprezentativca, koga su 2010. upucali narko dileri u Meksiku, zaista ima obrise holivudskog filma.

Povezane vesti

Sećate se Salvadora Kabanjasa?

U pitanju je paragvajski fudbaler koji je na vrhuncu svoje karijere, u 29. godini, upucan nakon verbalne rasprave sa narko dilerima u Meksiko Sitiju.

Tog januara 2010. godine, nakon kratke rasprave kojoj je usledila pucnjava, Kabanjas je odvučen u toalet kafića i ostavljen da tragično okonča. Zvezda meksičke Amerike, fudbaler koji je svoj klub, kao najbolji strelac Kupa Libertadores, vodio u pobede, ostavljen da iskrvari na smrt.

Ipak, uprkos prognozama, Kabanjas je preživeo pucanj u glavu, iako doktori nisu uspeli da u potpunosti izvade metak iz njegove glave. Vratio se Kabanjas na teren, ali njegova priča nema srećan kraj. Izgubio je sve – suprugu, decu, novac, profesiju, što je još gore veru u samog sebe...

Od reprezentativca i jednog sjajnog fudbalera, Kabanjas je danas prodavac hleba u pekari svoga oca gde pokušava da vrati veru u život.

„Razvozimo hleb po čitavoj prestonici. Volim ovaj posao. Ljudi me prepoznaju, zapitkuju me, najviše o fudbalu. Pričam im da sam srećan.“, ističe Kabanjas, kome je metak promenio život i sudbinu okrenuo naglavačke.

„Pre nego što se sve to desilo potpisao sam predugovor za selidbu u Evropu vredan 1.7 miliona dolara. Rekli su mi da je moja naredna destinacija Mančester Junajted. Amerika je želela po svaku cenu da me zadrži. Dali su mi stan u Akapulku, još jedan u Kankunu, duplirali mi platu...“

„A sada, evo ovde sam. Pokušavam da se oporavim. Iako sam sve izgubio, ne predajem se.“, jada se nekadašnji reprezentativac Paragvaja, koji od fudbala nije odustao.

Vratio se korenima, novfudbalski život počeo u klubu iz detinjstva, '12. oktobar' iz Itague. Njegov povratak na teren i u ovaj klub privukao je mnoštvo gledalaca, navijača koji ponovo uzvikuju njegovo ime sa tribina.

Peomenio je tri kluba u protekle tri godine, još jednom se obreo u 12. oktobru, a 30. maja 2014. je zvanično otišao u penziju. Ipak, fudbalski crv se nije uspavao, nepunih mesec dana kasnije, u junu iste godine se vratio iz penzije i obukao dres fudbalskog kluba Indepedijente de Pedro Huan Kabaljero.

Iz tragedije koja ga je zadesila pokušava da izvuče maksimum, da na život kao privilegiju gleda sa vedrije strane. Nekim danima uspeva u tome, drugim pak – ne.

„Bog me je pogledao i omogućio mi da nastavim da živim."

"Pokojna baka mi je pomogla, pružila mu podršku, obećao sam joj da naša porodica i pored svega neće da trpi. Zato sam i otvorio ovu pekaru, i zato sam tu sa svojim ocem.“, zaključio je Salvador Kabanjas.


Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 25.01.2015
13:35

Najtragicnije je sto su ga zena i deca ostavili.