Samba: "100.000 funti nije moj motiv"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.02.2012.
20:07
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Najnovije pojačanje ruskog Anžija, Kris Samba, oduševio je pristalice tog kluba izjavom da mu motiv dolaska u taj klub nije novac.

Povezane vesti

Recept koji već neko vreme funkcioniše na "starom kontinetntu" kada je reč o fudbalu, primenjen je i u Anžiju. Milijarder Sulejman Kerimov odlučio je da svoj novac uloži u fudbal i da u ruskom šampionatu napravi tim kao što je Mančester Siti u Engleskoj ili Malaga u Španiji.

Tako je vlasnik kluba u prethodnom periodu "odrešio kesu" da bi u redove svog kluba doveo zvučna imena i na taj način pojačao kvalitet fudbala u Anžiju.

Samjuel Eto, postao je, tako, najplaćeniji igrač planete. U klub su stigli i Roberto Karlos, Žirkov iz čelsija, ali i trenerski stručnjak Gus Hidink.

Najnovija pridošlica, čini se, u klub je stigla, iz potpuno drugih razloga. Novac za njega nema preveliki značaj. Kris Samba, bivši fudbaler Blekburna, sada "Anžijevac", istakao je da je u klub došao zbog ambicija koje tim gaji.

"Anži je možda mali klub, ali ima velike ambicije i realne šanse da igra evropski fudbal na najvišem nivou" rekao je Samba.

Anži je za štoperov ugovor izdvojio 12 miliona funti, a 27-godišnjak će u ruskom klubu imati nedeljnu platu od neverovatnih 100.000 funti.

Ostaje da se vidi koji je pravi motiv Sambinog dolaska, ambicije kluba ili "100.000 drugih razloga."

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.