Savić: "Držali smo utakmicu u svojim rukama"

Autor: Beta Beta
sreda 24.07.2013.
16:48
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije zadovoljan je onim što su prikazali 'Delfini' u derbiju.

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je posle početnog vođstva Mađarske njegova ekipa uspela da drži meč u svojim rukama i tako dođe do važne pobede.

"Naše greške su omogućile Mađarima da se približe, ali smo na kraju odigrali kako treba. Nadam se da je posle 11:7 došlo do opuštanja, a ne do iznuđenih grešaka jer u suprotnom ne bi valjalo. Madjari su počeli sa dva centra i tu su poveli 2:0, ali smo uspeli da preokrenemo i držimo meč u svojim rukama. Svelo se na igrača više i manje", rekao je Savić posle utakmice.

Srbija je u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Barseloni savladala Mađarsku sa 13:10 i tako došla do druge pobede.

Savić je naveo da je bitnije od pobede nad Mađarima to što je Filip Filipović postao otac.

Centar Slobodan Nikić je kazao da je srećniji zbog toga što je Filipović postao otac nego zbog pobede.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da se njegova ekipa bolje snašla u igri sa igračem više od protivnika.

"Izuzteno bitna pobeda za nas. Mađarska je najveći rival u grupi. Početak je bio lošiji, ali smo se dobrim ritmom vratili. Imali smo dve serije 3:0, popravili igrača manje. Sve je bilo na realizaciji igrača više i tu smo se bolje snašli od Mađara", rekao je Mitrović.

Selektor Mađarske Tibor Benedek kazao je da se nada da će njegova ekipa igrati bolje ako se još jednom susretne sa Srbijom.

"Promenili smo taktiku, ali nismo uspeli da pobedimo Srbiju. Ako se sretnemo još jednom, nadam se da će biti bolje", kazao je Benedek.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.