Savović najavljuje revanš Metalcu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
13:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Boris Savović poručio je da će crveno-beli dati sve od sebe da upišu sedmu uzastopnu pobedu u SL i revanširaju se ekipi Metalca na porazu iz prvog dela sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Boris Savović vratio se u ekipu Crvene zvezde Telekom nakon povrede a njegove partije u duelima sa Radničkim i Mega Vizurom svedoče da se vraća i u prepoznatljivu formu.

Kako crveno-bele u sredu očekuje duel sa Metalcem iz Valjeva, u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela takmičenja u Agroživ Superligi, Savović najavljuje revanš ekipi koja je nanela poslednji poraz Zvezdi u Superligi.

"Imamo ogroman motiv da se revanširamo Metalcu za poraz u prvom delu prvenstva. Želimo da zabeležimo još jednu pobedu, dobro smo se pripremili, odlično treniramo i nadam se da ćemo nastaviti trijufalni niz" kazao je Savović.

Svestan da ekipa Metalca raspolaže sa kvalitetnim igračkim kadrom Savović ne sumnja da se do sedmog uzastopnog trijumfa u ligi neće doći lagano.

"Metalac je pred početak sezone najavljivao visoke ambicije, tome u prilog su govorila zvučna pojačanja poput Vraneša i Dašića. Osim njih, ove sezone učinkom i odličnim partijama istakao se Bojan Bakić. To je trio na koji ćemo morati najviše da obratimo pažnju. Njihov trenutni položaj na tabeli nas neće zavarati, jer su oni ekipa koja ima kvalitet. Imaju dosta dobrih i iskusnih pojedinaca, a njihova prednost može da bude i to što u Pionir dolaze potpuno rasterećeni, ali i željni dokazivanja. Ni u kom slučaju ih nećemo potceniti, a uveren sam da ćemo ponoviti pristup i borbenost iz prethodnih mečeva" ističe prvotimac Zvezde.

Savović smatra da će ključ za pobedu protiv Metalca ležati u agresivnoj odbrani.

"Da bismo došli do pobede moramo da odigramo veoma agresivno u odbrani. To je ključ, kao i koncentracija koju moramo da zadržimo tokom svih 40 minuta. Trudićemo se da nastavimo da podižemo formu pred početak plej-ofa. Mislim da smo na pravom putu i da trijumf neće izostati" zaključio je Savović.

Duel Crvene zvezde Telekom i Metalca iz Valjeva igra se u sredu sa početkom od 20 časova u hali "Pionir", a nakon toga Zvezdu, u poslednjem kolu, očekuje gostovanje Vojvodini Srbijagas.

Ne propustite