Savović: "Zvezda je opravdala očekivanja"

Autor: Miloš Marković
petak 01.03.2013.
12:32
Izvor: Sportske.net, SEM

Regularni deo sezone se bliži kraju, košarkaš Crvene zvezde Boris Savović ističe da je njegov tim već sada ostvario zacrtane ciljeve.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Do kraja regularnog dela sezone u regionalnoj ABA ligi ostalo je još četiri kola, a od svih srpskih predstavnika trenutno je u najboljoj poziciji Crvena zvezda.

Jedan od najzaslužnijih za to sigurno je Boris Savović, koji je ove sezone oduševio navijače sjajnim učincima. On ističe zadovoljstvo rezultatima u ovoj sezoni, ali da tu ne želi da stane.

„Što se tiče ukupnog rezultata, napravili smo ono što smo na početku i zacrtali, da budemo u vrhu Jadranske lige. I pored lošeg starta, opravdali smo očekivanja naših vernih navijača. Ništa drugo nam ne preostaje, nego da nastavimo u pobedničkom ritmu. Vrlo dobro se zna šta nam je cilj u Jadranskoj ligi, a to je mesto u Evroligi sledeće sezone. U Evrokupu smo mislim odradili veoma dobar posao, a trofej osvojen u Kupu Radivoja Koraća nas samo motiviše da nastavimo u dobrom ritmu“.

Iako u prvi plan ističe uspeh tima, Savović kaže da je prezadovoljan i svojim učinkom, pošto je u ovom trenutku prvi skakač lige i najkorisniji igrač Zvezde u regionalnom takmičenju.

„Iskreno, verovao sam u sebe i imam samopouzdanje da igram na ovom nivou. Sigurno je da tokom sezone, uz odlične saigrače, mogu da napredujem sa Zvezdom, kako igrački, tako i na timskom nivou. Atmosfera u timu je sjajna, nastavićemo da iz svakog pojedinca izvlačimo maksimum“.

Pre Zvezde, svoje najbolje partije Savović je pružao u redovima Hemofarma, koji sada nosi ime Vršac, a na pitanje da li prati rezultate svog bivšeg tima, rekao je:

„Iz Hemofarma nosim lepe uspomene, tamo sam proveo dugi niz godina. Naučio sam mnogo stvari, posebno od trenera Željka Lukajića, kod kojeg sam postao igrač. Mislim da oni pokazuju da u Vršcu ne umire košarka, sigurno je da će nastaviti da živi tamo. Ljudi tamo vole košarku. Pratim njihove rezultate. Tamo igra moj brat, koji se na početku sezone povredio, ali sam siguran da će biti spreman za Superligu. Mislim da Vršac ima veliku perspektivu kao košarkaški grad“, rekao je Boris Savović.

Košarkaši Crvene zvezde u narednom kolu ABA lige, 2. marta, dočekuju Cibonu.

Ne propustite