Sećanje na Rastafarijanca koji je obožavao fudbal

Autor: Boban Filipović
četvrtak 06.02.2014.
16:36
Izvor: Sportske.net

Bob Marli, rege muzičar sa Jamajke, jedna od najvećih ikona 20. veka, rođen je na današnji dan 6. februara 1945. godine.

Povezane vesti

Bob Marli će ostati upamćen u istoriji kao borac za 'neki bolji svet', tu borbu je opevao kroz stihove svojih pesama preko kojih je ceo svet upoznao zvuke rege i ska muzike sa Jamajke, sa naglašenim uticajem folklora i ritmova afričkih naroda.

Ono što je možda široj javnosti nepoznato, je da je ovaj Rastafarijanac bio pasionirani ljubitelj fudbala, postoji legenda da je 'najvažnija sporedna stvar na svetu' njegova prva ljubav, a  ne muzika. Divio se Peleu i Osvaldu Ardiljesu.

„Fudbal predstavlja slobodu, čitav jedan univerzum. Volim ovu igru zato što ona zahteva od vas da budete izuzetno vešti.“ izjavio je jednom prilikom.

bob marli

Robert Bob Nesta Marli je odigrao i jedan, doduše, nezvanični meč za reprezentaciju Jamajke, nosio je dres sa brojem 10, a svedočenja onih koji su igrali 'lopte' s njim nam otkrivaju da je bio vanserijski talenat i da mu je bilo gotovo nemoguće oduzeti loptu.

bob marli

Danas se navršava 69 godina od njegovog rođenja. Umro je 1981. godine.

bob marli

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.