Seks reprezentativni neprijatelj broj 1!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 05.06.2014.
00:04
Izvor: Sportske.net

Pitanje seksa na Svetskom prvenstvu, kao i pre četiri godine, otvorilo je široku raspravu. Mnogi selektori zabranili su svojim fudbalerima seksualne odnose za vreme prvenstva, dok selektori nekih drugih reprezentacija smatraju da je to pravilo potpuno nep

Povezane vesti

Selektori Meksika, Španije, Nemačke, Bosne, Čilea, Brazila i Nigerije su se izjasnili po ovom pitanju, i zabranili igračima da imaju seksualne odnose.

Skolari je, doduše, napravio mali otklon - dozvoljava svojim igračima da upražnjavaju "normalan seks", ali bez "mladalačkih egzibicija", koje bi dovele do povrede.

Čile i Nigerija su kratko i jasno zabranile odnose svojim igračima, Španija i Nemačka su ograničili to na neposredno pre meča, dok su selektori Meksika i Bosne bili kreativniji.

Selektor Meksika rekao je da "40 dana bez seksa nikoga nikada nisu ubila", i da onaj ko ne može da se bar malo žrtvuje zbog višeg cilja, o bilo čemu da se radi, i ne zaslužuje da učestvuje u takvoj manifestaciji kakvo je Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Safet Sušić je potpuno zabranio seks svojim igračima, dodavši da "mogu da masturbiraju ako žele". Pretpostavljamo da im ova opaska nije bila previše smešna.

Sa druge strane nalaze se Francuzi, Englezi i Amerikanci, a pretpostavlja se da i ostali koji se još uvek nisu izjasnili po ovom pitanju smatraju da njihovi igrači slobodno mogu da upražnjavaju seks. Francuzi i Englezi smatraju da za sve postoji vreme i mesto, pa tako i za "one stvari", ukoliko im ne utiču na normalnu pripremu utakmice, što je i najvažnije (sigurno ne bi dozvolili seks neposredno pred meč, ili u 5 ujutru na dan utakmice).

Klinsman je, možda, dao najbolji odgovor na čitavu problematiku.

"Svaki tim je različit. Ja sam igrao u mnogim timovima i zemljama, sa različitim običajima, različitim pristupima fudbalu i životu uopšte.

Zato poštujem svačiji stav, ali prema američkim običajima i stavu prema fudbalu i životu, nemam razloga da zabranjujem svojim fudbalerima nešto.

Smatram da su profesionalci, znaju kada je vreme za posao, a znaju i kada mogu da se opuste
", rekao je Klinsman.

Šta vi mislite, da li je potrebno da se o ovoj temi toliko naširoko priča, i da neki nacionalni timovi prave od toga ključno pitanje?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.