Seksualna diskriminacija u australijskom taboru?

Autor: Miloš Marković
utorak 17.07.2012.
10:26
Izvor: Sportske.net

Strelac Rasel Mark, član australijskog olimpijskog tima, obrušio se na čelnike svog Saveza i optužio ih za seksualnu diskriminaciju jer mu nisu dozvolili da u olimpijskom selu deli sobu sa svojom suprugom.

Povezane vesti

Rasel Mark je besan zbog činjenice da gej parovi australijskog olimpijskog tima imaju dozvolu da dele sobu, dok je to njemu i njegovoj supruzi Lorin zabranjeno.

Mark smatra da je takva odluka doneta zbog njegovog protivljenja zabrani korišćenja pilula za spavanje, ali i činjenicom da se njegova supruga, takođe strelac, slikala za muški magazin „Zoo“.

lorin

„Glupa stvar oko svega toga je to što u timu ima dosta gej parova koji će na igrama spavati u istim sobama, tako da smatram da je ovo diskriminacija prema nama jer smo heteroseksualci.“

„Svakom paru, bilo venčanom ili ne, Olimpijski komitet Australije bi trebalo da izađe u susret. Izgleda da me zaj****** zbog onog sa pilulama i da su popi**** zbog toga što se Lorin slikala za onaj magazin.“, rekao je Mark.

Inače, pomenuti foto 'sešn' i editorijal je ugledao svetlost dana juče kada je zvanično taj broj magazina pušten u prodaju, a olimpijska Lorin je sav prihod od poziranja uplatila u humanitarne svrhe.

„Rekli su nam da moramo da se odjavimo iz olimpijskog sela i u sopstvenom trošku odemo u hotel ako želimo da budemo u istoj sobi.“

„Izgleda da je u redu kada ste gej par, deluje da posledice snose samo heteroseksualci.“, rekla je Lorin.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.