Selektor poštuje datu reč

Autor: Beta Beta
subota 13.07.2013.
14:08
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković još jednom se osvrnuo na kadrovske probleme koje ima tokom priprema za Evropsko prvenstvo, dodajući da ipak ne zamera onima koji su otkazali zbog povreda. Nameravao da odustane od svega posle kvalifikacija, ali

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da nije očekivao da će veliki broj igrača otkazati pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji, ali da ne može da im zameri što se nisu odazvali pozivu.

"Uopšte im ne zameram, ne kažem da igrači treba da se žrtvuju, ali ovako nešto jednostavno nisam očekivao. Napravio sam spisak od više od 20 igrača, a pripreme sam počeo sa 11. Da ne kritikujemo, ali setimo se kada je pre četiri godine Duško Savanović otkazao medeni mesec zbog reprezentacije", rekao je Ivković novinarima u Hali Pionir u Beogradu.

Ivković je kazao da se "sada vidi" da je opravdano to što su srpski košarkaši pripreme počeli ranije nego ostali.

"Ranije smo krenuli od ostalih i sada se vidi da je to opravdano. Ovo mi je peto Evropsko prvenstvo i nikada nije postojao problem kao danas. Da sam mogao da pretpostavim da će ovako nešto da se desi napravio bih širi spisak", rekao je on.

Na okupljanje reprezentativaca u ponedeljak došao je i Vladimir Micov iz CSKA iz Moskve, koji od tada nije obavio nijedan trening.

"Moje je da izaberem igrače i da ta selekcija bude objektivna. Micov bi sigurno imao svoje mesto u reprezentaciji i pitanje je koliko je opravdanao što nije obavio nijedan trening. Od okupljanja sa njim nisam imao nijedan kontakt", rekao je selektor.

Ivković je dodao da je nemoguće trenirati sa 11 igrača, jer su mu na terenu neophodne makar tri petorke.

"Ne mogu da radim sa 11 igrača, neophodne su mi bar tri petorke, a sada nemam ni dve jer imamo četiri centra. Posle kvalifikacija sam mislio da ovaj ceo program prepustim nekom drugom, ali dao sam reč. Igraćemo sa mladim igračima i ne želim da se postavljaju pitanja da li menjamo ciljeve", rekao je Ivković.

Reprezentacija će u ponedeljak otputovati na pripreme u Sloveniji i tada će im se priključiti Vasilije Micić koji je igrao na EP za igrače do 19 godina i Nemanja Nedović koji je bio u SAD na potpisivanju ugovora sa Golden Stejtom.

"Predano smo radili ovih nekoliko dana i kvalitetno pred bitan kamp u Sloveniji. Mnogo očekujem od priprema u Kranjskoj Gori. Priključio se Micić, koji će celo leto provesti u nacionalnim selekcijama kao i Nedović koji ima lakšu povredu, ali nadam se da neće biti ništa ozbiljnije", rekao je selektor Ivković.

U Sloveniju neće s timom otputovati plejmejker Miloš Teodosić, koji se oporavlja od povrede. On će ostati u Beogradu i raditi samostalno.

Ne propustite