Serija A - Derbi pripao Juventusu, Lacio bolji od 'Viole'!

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 02.03.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

U duelu Milana i Juventusa radovali su se gosti, koji su odneli ceo plen sa 'San Sira', a konačan rezultat bio je 0:2. U duelu 'Viole' i Lacija još jedan trijumf gostiju, 0:1.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Milan je bio autsajder u duelu sa liderom Serije A, ali se na terenu to nije videlo u prvih 45 minuta. 'Rosoneri' su napadali, stvarali prilike, ali Kaka nije uspeo da zatrese mrežu gostiju, uprkos nekoliko sjajnih prilika.

I kao što to obično biva, kazna stiže u samom finišu poluvremena. Loše je reagovala odbrana Milana, Lihtštajner se ušetao u kazneni prostor i poslao sjajnu loptu ka Fernandu Ljorenteu, kome nije bilo teško da savlada Abijatija.

U nastavku Juve u potpunosti uspeva da umrtvi utakmicu i spreči napade Milana, a iz te igre dolazi i do drugog pogotka. Ovoga puta, strelac je bio Karlos Tevez, i to posle sjajnog udarca sa oko 20 metara, lopta se od prečke odbila u mrežu.

Do kraja meča beležimo i stativu Pola Pogbe, a Milan je potpuno pao i predao se, pa su gosti stigli do zaslužene pobede, mada je Robinjo mogao da postigne počasni pogodak za svoj tim, ali je pogodio prečku.

U Firenci je viđena jalova igra domaće ekipe, a ključni detalj desio se u petom minutu meča, kada je Lorik Cana pogodio za Lacio, i to u vidu predivnih 'makazica'.

Fiorentina za 90 minuta nije zabeležila nijedan udarac u okvir gola Marketija, pa je uprkos većem posedu lopte pretrpela poraz pred svojim navijačima. Nenad Tomović odigrao je čitav meč za 'Violu', a zbog žutog kartona propustiće naredni meč koji ova ekipa igra protiv Juventusa.

Golove sa mečeva pogledajte OVDE.

Italy Soccer Serie A

Ne propustite