Šimunić: "Šteta što nisam uzviknuo - Za Vukovar!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.06.2014.
23:52
Izvor: Sportske.net

Hrvatski internacionalac Josip Džo Šimunić dokazao je da se ni najmanje ne kaje što je uzvikivao ustaški poklič posle duela sa Islandom konstatacijom da je pogrešio što nije uzvikivao "Za Vukovar!".

Povezane vesti

Reprezentativac Hrvatske Josip Džo Šimunić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo zbog toga što je posle utakmice baraža za odlazak na Mundijal sa Islandom uzvikivao ustaški poklič "Za Dom!" na šta mu je publika na stadionu odgovarala "Spremni".

Nakon što su odgovorna tela FIFA odlučila da Šimunić zbog toga bude kažnjen zabranom igranja na deset utakmica i da mu bude zabranjen pristup na mečevima Mundijala, usledila su raznorazna opravdanja i žalbe od strane Šimunićevih pravnih zastupnika.

Kako ni Sud za sportsku arbitražu u Lozani nije ublažio presudu FIFA, Šimunić se pomirio sa sudbinom i nastavio da širi duh ustašva što je učinio i na terenu.

U izjavi za hrvatske medije Šimunić je ponovio da u pokliču "Za Dom Spremni" ne vidi ništa loše i istakao da žali što pored njega nije uzvikivao "Za Vukovar"!


"Ne žalim zbog pozdrava na Maksimiru. Žao mi je što još nisam uzviknuo - Za Vukovar. Ne vidim u tome ništa loše. Za mene je to stari hrvatski otadžbinski pozdrav. Ništa nisam pogrešio" rekao je Šimunić.

Defanzivac Dinama i reprezentacije Hrvatske dodao je da ne razume one kojima njegova ljubav prema otadžbini smeta ali posle novih izjava jasno je da u "toj ljubavi" koju oseća ima i mržnje prema drugim narodima.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.