Siti ne odustaje, pobeđen VBA!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 21.04.2014.
22:54
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti je zabeležio veoma važnu pobedu u borbi za titulu savladavši Vest Bromvič Albion na svom terenu rezultatom 3:1.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

David Silva se vratio nakon kraće povrede u tim Mančester Sitija i propuštene utakmice sa Sanderlendom, a njegovo prisustvo na terenu je i te kako značilo treneru Manuelu Pelegriniju kao i čitavoj ekipi, što se videlo u prvih 10 minuta.

Nismo dugo čekali da bismo videli prvi gol u mreži VBA.

Nasri je prošao po desnoj strani, uputio loptu u srce šesnaesterca, tamo je Aguero oštro šutirao ka golu, golman ju je odbio, ali pravo Zabaleti na glavu kome nije bilo teško da postigne pogodak, već je bilo 1:0.

Već u devetom minutu Serhio Aguero je, prema mišljenju pojedinih gledalaca, rešio sve dileme. Uspeo je nakon jednog napada Mančester Sitija da se dokopa lopte pored odbrambenih igrača VBA, uputio dobar udarac u nebranjeni ugao golmana Fostera koji je bio nemoćan, već je bilo 2:0.

Mančester Siti je nakon ovih golova ekipa koja je najviše golova postigla u prvih 10 minuta meča, čak 11.

Ipak, nisu se predavali gosti i pokazali su samo nekoliko minuta kasnije da su došli da igraju fudbal.

Zabaleta je izgubio jednu loptu na svojoj strani, Vest Bromič je krenuo u brzu kontru, lopta je došla do Grema Doransa koji je majstorski reagovao, prevario jednog fudbalera Sitija i odličnim udarcem savladao Harta. Igrao se 16. minut.

Usledio je nešto mirniji deo igre, bez nekih preterano izglednih šansi sve do samog kraja prvog poluvremena iako su ''Građani'' držali loptu u svom posedu.

Nakon jednog kornera u 35. minutu za Mančester Siti lopta je ubačena u peterac, malo ju je zakačio Havi Garsija, a ona je došla do neometanog Demikelisa koji je rutinski postigao gol za 3:1.

Inače, ovo je bio prvi put u istoriji Premijer lige da čak tri Argentinca postignu gol na jednoj utakmici.

Imao je VBA jednu priliku preko Sesenjoa do kraja prvog poluvremena, ali je njegov udarac izblokirao Kompani jednom čudnom intervencijom.

Interesantan podatak, Mančester Siti je postigao golova u prvim poluvremenima mečeva PL isto koliko je VBA postigao ukupno ove sezone.

Drugo poluvreme je nastavljeno dominacijom i držanjem lopte od strane fudbalera Mančester Sitija, šanse su propuštali Džeko i Nasri, da bi do daha gosti došli sredinom drugog poluvremena.

Veliki hendikep za Siti se desio u 70. minutu, David Silva se povredio, a morao je na nosilima da napusti teren.

Pitanje je hoće li on biti u stanju da pomogne ekipi do kraja ovog prvenstva.

Amalfitano je imao dobru šansu da smanji rezultat i vrati rezultatski priključak ekipi VBA, ali je Hart odlično reagovao i sačuvao svoj gol.

Imao je na drugoj strani Jovetić dobru priliku, oprobao je svoj šut, ali je lopta prošla tik pored stative golmana Fostera.

U igru je par minuta pre kraja ušao i srpski internacionalac, Aleksandar Kolarov.

Ništa značajnije nismo videli do kraja ovog meča, Mančester Siti je i dalje u trci za titulom sa ova tri boda.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Ne propustite