SL - Radnički "kroz iglene uši", Voša lagano

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.04.2013.
21:33
Izvor: Sportske.net

Iako je na četiri minuta pre kraja utakmice u Valjevu Radnički iz Kragujevca gubio od Metalca, puleni Miroslava Nikolića nisu dozvolili prvo veće iznenađenje u Superligi. Vojvodina lako savladala Slobodu iz Užica.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Nagoveštaj da će timovi iz Jadranske lige morati da polože oružje pred nekom od ekipa koje su se takmičile u Košarkaškoj ligi Srbije viđen je u Valjevu gde je Metalac bio na korak od pobede nad Radničkim iz Kragujevca.

Izabranici Milovana Stepandića imali su prednost do početka drugog dela poslednje četvrtine ali je iskusniji Radnički ipak uspeo da preokrene rezultat i dođe do drugog trijumfa.

Kragujevčani su slavili rezultatom 93:91 (22:24, 20:19, 19:20, 32:28) u jako neizvesnoj utakmici a pobedu Radničkom doneo je sjajni Teriko Vajt sa 25 poena, 3 skoka i 3 asistencije a pratili su ga Nikolić sa 15 i Ćapin sa 13 poena.


Ako se za Vajtov učinak može govoriti u superlativu, šta reći za Bojan Bakića koji je sa 43 poena bio ubedljivo najbolji igrač na utakmici i svakako najbolji u čitavom kolu iako se čeka na konačne ishode još jedne utakmice.

Vladimir Dašić postigao je 17 poena a ostatak tima nije pratio pomenutu dvojicu pa se u tom podatku može tražiti razlog za neuspeh Metalca koji nakon dva odigrana kola ima skor 0-2.

Radnički, sa druge strane, ima dve pobede a u narednom kolu dočekuje Mega Vizuru u "Jezeru".

Vojvodina je u pretposlednjem meču 2. kola deklasirala Slobodu iz Užica savladavši tu ekipu rezultatom 91:65 (21:14, 24:16, 23:15, 23:20).


Domaći košarkaši podelili su minutažu i učinak a najefikasniji su bili Marković (14 poena), Boltić (13 poena), Marojević (13 poena) i Zeković (12 poena).

Voša sada ima dva trijumfa a Sloboda dva poraza nakon dve utakmice.


Ne propustite