SL - Zvezdi preti ispadanje iz lige!?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
10:16
Izvor: Sportske.net

Rok koji je direktor Košarkaške Agroživ Superlige Srbije postavio klubovima za izmirenje dugovanja ističe u podne. Kako samo Crvena zvezda Telekom još uvek nije platila svoj dug, postoji mogućnost da ovaj klub bude kažnjen izbacivanjem iz lige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Pre nego bilo ko vest o izbacivanju Crvene zvezde Telekom u Prvu B ligu shvati kao bilo kakvu provokaciju na račun kluba sa Malog Kalemegdana, valjalo bi da ima u vidu pravilnik po kome funkcioniše Košarkaška Superliga Srbije.

Direktor takmičenja, Predrag Bojić izrekao je klubovima dužnicima poslednje upozorenje nakon mečeva 11. kola a rok za uplatu ističe danas u podne.

Problem je nastao jer su Partizan mt:s, Crvena zvezda Telekom, Vojvodina Srbijagas i Sloboda iz Užica ostali dužni KSL za kazne koje su im izrečene od početka sezone. Predrag Bojić je 15. maja poručio da će mečevi 11. kola KSL pomenutih klubova biti registrovani službenim rezultatom ukoliko dugovanja ne budu izmirena.

Do sada su svi, osim Crvene zvezde Telekom, izmirili svoja dugovanja, a sa Malog Kalemegdana čeka se uplata u iznosu od 400.000 dinara. Ukoliko uplata ne bude izvršena do podneva, Zvezdi bi mečevi 11. i 12. kola bili registrovani službenim rezultatom što automatski znači ispadanje u Prvu B ligu.


U Zvezdi su Bojiću poručili da ne mogu da izvrše uplatu dugovanja jer "nemaju valjanu dokumentaciju po kojoj bi to učinili".

Pored toga, iz kluba još jednom podsećaju na neizmirene dugove lige prema njima, gde na osnovu sponzorskih ugovora KLS Zvezdi duguje 117.000 dinara iz 2012. i 292.500 dinara iz 2013. godine, što bi pokrilo troškove i na kraju bi obe strane bile srećne.

Bez obzira na to što dogovor o "prebijanju" dugova zvanično nije postignut može se naslutiti da do velikog skandala neće doći i da će na kraju crveno-beli nastaviti sa takmičenjem u Superligi čiji se ligaški deo završava tokom vikenda.

Ne propustite