Sloboda - ''Glineni golub na truloj tarabi srpskog fudbala!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.05.2014.
22:02
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Upravni odbor FK Sloboda u ponedeljak uveče izdao novo saopštenje u kome se detaljno objašnjava situacija u kojoj se našao užički superligaš.

fksloboda.rs

Povezane vesti

Saopštenje je objavljeno uz naslovnu poruku "Istina je preča od koristi" (Henri Poenkare), potpisao ga je predsednik UO Dragan Subotić, a između ostalog se poručuje i da je fudbal u Srbiji ''cirkuska predstava'', da se njihovom klubu ''više ne krade iz džepova, već iz očiju'', kao i da je u tekućoj sezoni Sloboda ''oštećena za najmanje 20 bodova''!

Takođe, Vanredna skupština kluba zakazana je za četvrtak, 8. maj, a večerašnje saopštenje Upravnog odbora prenosimo u celini.

"U već dužem vremenskom periodu FK Sloboda Point preko saopštenja, konferencija za štampu, odluka Sekretarijata kluba i Upravnog odbora, i novinara koji su upoznati sa višedecenijskim dešavanjima u našem fudbalu, ukazuje na NEREGULARNOST takmičenja. Nažalost, fudbalska organizacija, u vreme dok se zvanični državni organi bore za vraćanje države u normalno stanje, ćuti kao da se ništa ne dešava, iako svi vide da je naš fudbal van sistema, u blatu u kakvom do sada nikada nije bio.

U srpskom fudbalu caruju burazerski dogovori, nameštaljke, krojenje tabele ... Naš klub je glineni golub na truloj tarabi srpskog fudbala.

Život i rad u fudbalskoj Srbiji nije pozorišna, već cirkuska predstava u kojoj su uloge poznate i podeljene. U toj i takvoj cirkuskoj predstavi, sudije su izvršioci odluka naredbodavaca. Protiv njih će klub tražiti odgovornost, ne samo da bismo zaštitili interese našeg kluba, već i srpskog fudbala u celini, jer ne želimo da potpuno potone u nameštaljkama i režiranim farsama.

FK Sloboda Point, koja je toliko dala jugoslovenskom i srpskom fudbalu, da bi joj Fudbalski savez Srbije trebalo da dodeli posebno priznanje, u Kruševcu je najblaže rečeno pokradena. Našem klubu se više ne krade skriveno, već očigledno, ne krade nam se iz džepova već iz očiju. Na svu sreću postoje televizijski snimci svih utakmica, u kojima je naš klub DRASTIČNO oštećen.

Oštećeni smo za penal i regularno postignut pogodak, što je nastavak već viđenog: u Novom Pazaru protiv FK Novi Pazar, na Karaburmi protiv OFK Beograda, u Kragujevcu protiv Radničkog, u Užicu protiv FK Vojvodine itd. To je samo deo otimačine koja je nastavljena iz jesenje polusezone.

U ovogodišnjem prvenstvu naš klub je, sudijskim odlukama, oštećen za minimum 20 (slovima: dvadeset) bodova. Zbog kafanskog suđenja, za kafanskim šarenim stolnjacima, uz iće i piće, što je uobičajen folklor našeg etno fudbala, umesto da bude pri vrhu tabele i da se bori za izlazak na evropsku scenu, prinuđen je, odnosno primoran, da se bori za opstanak u ligi sa klubovima koji po fudbalskim kriterijumima našem klubu nisu ni izbliza dorasli.

Najtužnije je, što u ovom procesu uništavanja Slobode i nekih drugih klubova, koji se bore protiv ovog stanja u srpskom fudbalu, pored sudija učestvuju delegati, kontrolori i druga zvanična lica. Svi oni ne učestvuju u praćenju fudbalske igre i ispunjavanju svojih fudbalskih obaveza i zadataka. Sa žaljenjem konstatujemo, uz čast retkim izuzecima, ali to je tako i NIKAKO DRUGAČIJE", navodi se u saopštenju UO FK Sloboda.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.