''Slučaj Kruševac'' - Sudski proces počeo odlaganjem...

Autor: Beta Beta
utorak 19.03.2013.
12:46
Izvor: Beta

Glavni pretres na suđenju fudbalera mlade reprezentacije Srbije i njihovom kondicionom treneru, koji su optuženi za fizički napad na članove mlade fudbalske selekcije Engleske, odložen je jer se u utorak nisu pojavili oštećeni.

Povezane vesti

Sudija Višeg suda u Kruševcu Dragana Maksimović odložila je glavni pretres za 27. jun uz obrazloženje da se oštećeni nisu pojavili, ali i da Sud nema infomraciju da li je njima poziv uredno dostavljen.

Ona je objasnila da je od Ministarstva pravde dobila infomaciju da je potrebno tri meseca da se diplomatskim putem dostavi poziv za ročište pa je zato sledeći glavni pretres zakazan za 27. jun.

Na današnjem ročištu pojavili su se okrivljeni fudbaleri mlade reprezentacije Srbije, Ognjen Mudrinski i Aleksandar Kirovski, a igrač Đorđe Despotović i kondicioni trener Andrija Milutinović obavestili su sud da su sprečeni da prisustvuju.

Postupak protiv okrivljenog Gorana Čaušića je razdvojen jer igra u Turskoj.

Šestorica fudbalera mlade reprezentacije Engleske i njihov pomoćni trener, trebalo bi da se izjasne da li se kao oštećeni pridružuju gonjenju.

Dragoslav Otašević advokat Ognjena Mudrinskog, zatražio je da sud od nadležnih organa Velike Britanije zatraži informaciju o tome dokle je pred tamošnjim pravosudjem stigao proceš protiv fudbalera mlade engleske reprezentacije Stivena Koukera i Tomasa Lisa i njihovog pomoćnog trenera Stivena Viglija.

Ovdašnje tužilaštvo prosledilo je taj proces britanskim organima, što je sudija prihvatila.

Prvo ročište u ovom predmetu održano je pred Višim sudom u Kruševcu 9. januara kada su u prisustvu optuženih, trojice fudbalera mlade reprezentacije Srbije i njihovog kondicionog trenera, pregledani snimci sa utakmice odigrane 16. oktobra.

Četvorica fudbalera i kondicioni trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije se terete za krivično delo nasilje na sportskim priredbama ili javnom skupu, za šta su predvidjene kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Ukoliko se donese osuđujuća presuda izriče se i mera zabrana prisustvovanja takvim sportskim priredbama.

Incident se dogodio prošle godine, 16. oktobra u Kruševcu po završetku utakmice mladih selekcija Srbije i Engleske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nekolicina igrača i članova stručnog štaba sukobili su se sa fudbalerima Engleske posle primljenog gola.

Engleska je u oba meča pobedila sa po 1:0 i plasirala se na završni turnir u Izraelu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.