"Slučaj Ljajić" - Tole kao "tampon zona"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
13:46
Izvor: Sportske.net

Bitka koju je Siniša Mihajlović dobio izbacivanjem Adema Ljajića iz reprezentacije samo je bila početak rata koji bi na kraju mogao da bude završen pobedom fudbalera Fiorentine. Neočekivani obrt mogao bi da inicira, ni manje, ni više, nego predsednik Fudb

Povezane vesti

Odluka selektora reprezentacije Srbije, da Adem Ljajić ne bude pozivan u nacionalni tim dok ne zapeva himnu "Bože Pravde", uskoro bi mogla da bude preinačena.

Naravno, ne radi se o tome da je sam Mihajlović popustio u ovoj situaciji, već se u čitavu priču uključio predsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je prvi put od imenovanja Mihe za selektora rešio da "udari kontru" strategu "Orlova" i prizna istinu koju vide svi osim Mihajlovića.

Ademu Ljajiću mesto je u reprezentaciji Srbije i svaka dalja rasprava je izlišna!

Momak je u tekućoj sezoni odigrao 28 utakmica za Fiorentinu i postigao 11 pogodaka. Forma mu je u uzlaznoj putanji i jasno je da je veliki hendikep to što ne igra u nacionalnom timu zemlje u kojoj je rođen.

Sudeći prema onome što je Tomislav Karadžić izjavio medijima u Srbiji, postoji mogućnost da se i sam uključi u "lobiranje" da Ljajić ponovo dobije reprezentativni poziv.

"To pitanje je krajnje otvoreno. Siniša se drži pravila koje je postavio kada je postao selektor, ali to nije Sveto pismo. Ovde se radi o interesu države, nacije. Lično ću se založiti da dođe do kompromisa u tom slučaju, ali o tome mogu da odluče samo on i selektor" poručio je Karadžić u izjavi za "Informer".

Kako je Siniša Mihajlović u više navrata insistirao na tome da Ljajiću nema povratka u reprezentaciju dok ne zapeva himnu, Karadžić će morati da pronađe neko "solomonsko rešenje" da bi i "Vuk ostao sit, i ovce na broju".

Pomoć za rešavanje "slučaja Ljajić" Tole bi mogao da potraži kod roditelja bivšeg napadača Partizana.

"U slučaj bi trebalo da se uključe i njegovi roditelji, da sagledaju šta je najbolje za njihovog sina. Adem je sjajan momak, poznajem ga još dok sam bio u Partizanu. Ima tu dosta i do sredine iz koje dolazi, stvari nisu jednostavne" poručuje Karadžić.

Ono što je u čitavoj priči važno jeste da i Adem Ljajić ima svoje dostojanstvo i sigurno je da neće pohrliti u "zagrljaj" Mihajloviću koji ga je isterao iz reprezentacije sve i da mu bude dozvoljeno ćutanje tokom intoniranja himne.

Sve u svemu, Karadžić bi mogao da pokuša da odglumi "Unproforca" u ovom slučaju ali to sigurno nije dugoročno rešenje za situaciju u kojoj se obreo tim koji u Ljajiću svakako treba da dobije fudbalera koji će u budućnosti činiti glavnog pokretača igre i nosica ekipe.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.