Smederevski "Titanik" tone sve dublje

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2013.
21:51
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Smederevo već je prežaljen kada je pitanje ispadanja u niži rang po sredi ali je i samo postojanje ovog kluba dovedeno u pitanje nakon otpočetih i najavljenih štrajkova.

Povezane vesti

Superligaš iz Đurđevog grada najverovatnije će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije pošto trenutno zauzima poslednju poziciju u elitnom društvu bez izgelda da se rezultatska kriza prevaziđe.

Zapravo, ne radi se o rezultatskoj krizi već o tome šta stoji u njenoj pozadini.

Smederevo već mesec dana nema Upravu ni predsednika kluba a dve struje trvu se oko toga ko će nastaviti da rukovodi klubom umesto da se zajedničkim snagama bore da sačuvaju Smederevo u Superligi.

Radnici na stadionu kraj stare železare danas su stupili u štrajk i nisu želeli da otključaju svlačionice i ekonomat kako bi prvotimci obavili trening a u tom štrajku će im se pridružiti i fudbaleri nakon subotnjeg meča sa ekipom Rada.


"Agonija traje duže od godinu dana. Prošle godine nismo primili sedam plata, nisu nam plaćeni doprinosi, nemamo zdravstevene knjižice, a ni novac da se lečimo. Neke porodice gladuju, jer ljubav prema klubu ne može da se jede. Nije problem ni direktor, ni šef struke, ni predsednik, već novac kojeg nema" kaže tehnički sekretar Smedereva Sandra Begić za "Novosti".

Istina je da novac pravi problem u funkcionisanju većine superligaša ali je sramotno da se jedan od klubova svesno tera u propast bez bilo kakve želje da mu se pomogne i da se stvori rešenje da nastavi da funkcioniše normalno pa makar i kao član Prve lige Srbije.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.