Šmelceru izvinjenje umesto suspenzije

Autor: Super Administrator
ponedeljak 10.12.2012.
22:37
Izvor: Sportske.net

Defanzivcu Borusije Dortmund, Marselu Šmelceru je rečeno da neće biti suspendovan zbog navodnog namernog igranja rukom, za šta je dobio crveni karton. Samom obrazloženju je predhodilo i izvinjenje sudije, Volfanga Štarka.

Povezane vesti

Levi bek Borusije dobio je direktni crveni karton na meču sa Volsfburgom zbog navodnog namernog igranja rukom u šesnaestercu. Tu "kaznu" je Dijego pretvorio u pogodak, a "Milioneri" su izgubili taj meč sa 3-2.

Šmelcera je čekala suspenzija, međutim, umesto toga stiglo je izvinjenje glavnog sudije Volfganga Štarka, kao i poništenje odluke o suspenziji.

"Normalno, isključenje povlači za sobom i suspenziju od najmanje jednog meča. Ovde je reč o izuzetku obzirom da je sudija napravio grešku, što je i sam izjavio nakon meča.", ističe se u saopštenju nemačkog Fudbalskog saveza.

Jirgen Klop je pohvalio kako se njegov igrač poneo u toj situaciji, našalivši se da bi mu "trebalo dati Nobelovu nagradu za mir", kao primer uzornog ponašanja.

Bivši nemački reprezentativac, Lotar Mateus je takođe izneo svoje viđenje čitave situacije, ističući da bi zvaničnici morali da izriču određene mere i sudijama kada pogreše.

"Kao kada igrači nisu u dobroj formi, tako bi i sudije mogle ponekad da odmore.", istakao je Mateus.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.