Solnok se vraća na "Jadran"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.06.2014.
23:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Solnok iz Mađarske osvojio je titulu u svojoj zemlji a prema poslednjim informacijama postoji interesovanje da se Mađari vrate u ABA Ligu od koje su odustali na kraju minule sezone.

Povezane vesti

Košarkaši Solnoka osvojili su titulu u Mađarskoj čime su potvrdili dominaciju u takmošnjem šampionatu a odmah nakon proslave trofeja izrazili su želju da se vrate u ABA Ligu.

Jedini mađarski klub koji je od osnivanja ABA Lige imao čast da nastupa na Jadranu izazvao je skandal na kraju prethodne sezone iako se postupku Mađara nije pridavalo dovoljno značaja.

Naime, zbog obaveza u polufinalu Čelendž Kupa koji se igra pod okriljem FIBA, Solnok je odlučio da ne doputuje na prvenstvenu utakmicu sa Partizanom u Beograd a kazna koja je usledila bila je novčane prirode i nešto veća od onih koje se u KLS plaćaju za skidanje sakoa.

Činjenica da je ABA Liga organizovana kao privatna liga u kojoj se može igrati kada se pojavi slobono mesti izdvoji dovoljno novca za "pozivnicu", mogla bi i ovoga puta da posluži Solnoku da se vrati na "Jadran".

Premda je upražnjeno mesto u ligi popunio Levski iz Sofije sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor, postoji još jedno mesto u ligi nastalo odustajanjem Heliosa iz Domažala.

Slovenački klub nije u poziciji da plati kotizaciju pa bi upravo njegovo mesto mogao da preuzme Solnok.

Poznato je da će Radnički iz Kragujevca tražiti da ne plati kotizaciju kao četvrtoplasirani klub iz Srbije a ako mu ta želja ne bude uslišena lako bi moglo da se dogodi da Kragujevčani odustanu od takmičenja čime bi se stvorio prostor za još klubova poput Levskog i Solnoka.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.