Šoštar: "Istupanje iz LŠ katastrofa i neminovnost!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.02.2014.
13:53
Izvor: Sportske.net

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar govorio je na današnjoj konferenciji za medije o katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalazi sedmostruki šampion Evrope, istakavši da je pitanje dana kada će crno-beli doživeti krah ukoliko im se ne iza

Povezane vesti

Sedmostruki šampion Evrope i najtrofejniji srpski klub nalazi se na ivici ambisa a predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar govorio je u četvrtak o neophodnoj pomoći bez koje klubu nema egzistencije na evropskoj sceni.

"Da bismo imali normalnu situaciju potrebno nam je oko 250.000 evra. Ako bi nam sad bilo uplaćeno 100.000 evra mogli bismo da nastavimo da igramo Ligu šampiona, a za tih preostalih 150.000 evra bismo mogli nesmetano da se pripremimo za završni turnir" rekao je Šoštar.

Vaterpolo klub Partizan duguje između 600.000 i 700.000 evra a ulaganja u vaterpolo instituciju svake godine su sve manja.

Od obećanih ulaganja nije bilo ništa a Šoštar objašnjava da direktori preduzeća koja su dala reč da će uložiti u Partizan ne žele ni da obave razgovor sa njim.

"Imali smo pre četiri, pet meseci obećanje jednog javnog preduzeće da će nam biti javljeno, ali do danas se nisu oglasili, a ja svaki dan zovem sekretarice" kazao je Šoštar i dodao,

"Razumem tešku situaciju u globalu, ali ne vidim svrhu zašto mi sve ovo radimo i koga mi to predstavljamo? Da li predstavljamo sami sebe!? Ova deca su budućnost srpskog vaterpola i treba da im obezbedimo budućnost kakvu zaslužuju kroz Partizan i reprezentaciju Srbije, a ja se pitam da li je napravljen scenario da svi oni odu odavde" razočarano se zapitao predsednik VK Partizan.

Kako sada stoje stvari, Partizan bi u godini kada je trebalo da proslavi 50 godina od prve osvojene titule evropskog prvaka, mogao da istupi iz elitnog takmičenja već nakon prvog narednog meča u Ligi šampiona.

"Ja ne bih govorio o nedeljama ili mesecima, govorio bih o danima. U pitanju je već naša naredna utakmica u Ligi šampiona u Berlinu, gde bismo pozitivnim rezultatom obezbedili učešće na Fajnal foru. To može neko da voli ili ne voli, ali ovaj klub je institucija. Ako ne bude novca istupanje iz Lige šampiona bi bila katastrofa, ali i neminovnost" zakčljučio je Šoštar.

Vaterpolisti Partizana trenutno se nalaze na trećoj poziciji na tabeli u grupi "B" Lige šampiona a eventualni trijumf na predstojećem susretu sa Špandauom u Berlinu verovatno bi im obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.