SP - Iranci će sanjati Gasola!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
23:52
Izvor: Sportske.net

Domaćin Mundobasketa ubedljivo je savladao selekciju Irana u poslednjem susretu prvog dana planetarne smotre i tako preuzeo lidersku poziciju na tabeli u grupi "A" od Srbije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prvi takmičarski dan na Svetskom košarkaškom prvenstvu završen je ubedljivim trijumfom reprezentacije Španije kojoj je na megdan večeras izašla selekcija Irana.

Bez ikakvih problema domaćin šampionata slavio je rezultatom 90:60 (27:18, 21:15, 22:17, 20:10) protiv rivala koji je "Furiji" poslužio kao zagrevanje za ono što sledi.


Po Gasol vratio se reprezentativnoj košarci u velikom stilu pošto je večeras ubacio 33 poena a njegov brat Mark ostvario je najviše skokova u pobedničkom timu (10).

Dvocifren poenterski učinak u seleciji Španije ostvarili su još Mark Gasol (15 pts), Rudi Hernandez (12 pts) i Huan Karlos Navaro (10 pts).

Španija je pobedom sa 30 poena razlike obezbedila sebi lidersku poziciju u grupi "A" posle prvog kola a u nedelju je očekuje jednako lagan zadatak jer će se u poslednjem susretu dana sastati sa selekcijom Egipta.

Podsećamo da Srbija svoju drugu utakmicu u grupi "A" igra u nedelju od 15 časova i 30 minuta protiv Francuske.

Ne propustite