Srbija do Alkatraza...

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.09.2012.
19:44
Izvor: Sportske.net

Srbija će i ove godine imati svog predstavnika na takmičenju najboljih svetskih basketaša koje se tradicionalno održava u ozloglašenom zatvoru Alkatraz u San Francisku.

Povezane vesti

U subotu se u Alkatrazu održava nezvanično svetsko prvenstvo u uličnom basketu 1-1 a Srbiju će predstavljati pobednik nacionalnih kvalifikacija Nebojša Bošković.

Pred polazak na put Nebojša je poručio da se dobrano spremio za ono što ga očekuje u "zatvoru" te da će pokušati što dostojnije da predstavlja našu zemlju i sve one koji se bave uličnim basketom u njoj.

"Potrudio sam se da ovo takmičenje dočekam u što boljem treningu. Ovakav tip takmičenja zahteva visoku kondiciju i izdržljivost, tako da sam dosta trčao kako dužinske, tako i kratke relacije, mislim na sprint itd. Neophodno je što više vremena provoditi na terenu. Naravno, igrao sam 1na1 sa svojim prijateljima iz basket ekipe i trudio sam se da igram sa različitim tipovima igrača, visokim i niskim, jer ne znam ko može da mi dođe za protivnika" rekao je Bošković pred put u Ameriku.

Naš predstavnik veruje da su američki basketaši najveći favoriti za osvajanje zvanja najboljeg basketaša na svetu.

Na turniru učestvuju 64 igrača iz 25 zemalja širom sveta. Pobednik će pored zvanja najboljeg basketaša na svetu dobiti i ček na 20.000 dolara.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.