Srbija - Jamajka 2-1 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.05.2014.
22:05
Izvor: Sportske.net

Naša reprezentacija počela američku turneju večerašnjim susretom sa selekcijom Jamajke u Njujorku, na ''Red Bul Areni''. Golovima Dušana Tadića i Kolarova ''Orlovi'' slavili sa 2:1.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

To je prvi od tri planirana meča na ovoj turneji, a naredni su protiv Paname i Brazila. Večerašnja utakmica se igra pred nekoliko stotina, uglavnom naših navijača.

Neposredno pred početak utakmice, igrači obe selekcije su istakli veliki transparent na kome je pisalo: ''Srbiji treba pomoć!'', povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju. Takođe, minutom ćutanja odata je pošta nastradalima u ovoj elementarnoj nepogodi u Srbiji.

Srbija je počela meč u sledećem sastavu: Stojković, Ivanović, Pejčinović, Kolarov, Gudelj, Matić, Jojić, Tošić, Marković, Tadić, Mitrović.

I posle nepuna tri minuta igre, sjajna šansa, stopostotna za Lazara Markovića, posle velike greške odbrane Jamajčana. Napadač naše selekcije je sa nekih 14 metara šutirao ka nebranjenoj mreži, ali je pogodio samo - prečku...

Lako naš tim ulazi u šanse, četiri minuta kasnije je i Tošić napravio pometnju u kaznenom prostoru Jamajke, ali je iznudio korner, posle koga je naš večerašnji rival otklonio opasnost.

Evidentna je razlika u kvalitetu, a rezultatski je konačno došla do izražaja u 12. minutu. Sjajno su kombinovali Tošić i Tadić, a ovaj drugi se majstorski oslobodio nekolicine protivničkih igrača u kaznenom prostoru Jamajke i poslao loptu u mrežu - 1:0.

Jamajčani bezopasni, a od 22. minuta Srbija već vodi sa 2:0, Kolarov je strelac!

Ovog puta Tadić je bio u ulozi asistenta, u kaznenom prostoru je proigrao Kolarova, koji je nadirao sa leve strane i maltene iz mrtvog ugla, snažnim šutem matirao golmana Jamajke!

Sledi nešto manje zanimljiv period igre, ali naš tim i dalje ima potpunu kontrolu dešavanja na terenu.

U finišu prvog poluvremena je i Aleksandar Mitrović bio u sjajnoj prilici, ponovo je Tadić bio u ulozi ''pakera'', centrirao sa leve strane, ali je Mitrović u situaciji jedan na jedan, pomalo nonšalantno šutirao pravo u golmana Jamajke.

Ali, početajk drugog poluvremena u znaku je Jamajčana, koji u 53. minutu uspevaju da iskoriste svoju prvu pravu priliku na utakmici - Majkl Siton, 2:1!

Akcija selekcije jamajke je tekla po levoj strani, usledio je odličan centaršut u kazneni prostor, Siton je bio viši u skoku od Pejčinovića i odličnim udarcem glavom šalje loptu u desni ugao Stojkovićevog gola.

Naša selekcija ostavlja znatno slabiji utisak u drugom poluvremenu i tek u 68. minutu viđena je nešto veća opasnost pred golom Jamajke, kada je Tošić driblao, ali završnice nije bilo.

Odmah zatim, selektor Drulović je u igru uveo Filipa Đorđevića umesto Aleksandra Mitrovića.

Zoran Tošić je pripretio Jamajčanima i u 72. minutu, odličnio se probio u kazneni prostor, ali je golman Jamajke istrčao na vreme i uhvatio tu loptu.

Tri minuta kasnije, Tadić je sjajno proigrao Filipa Đorđevića, koji se našao u odličnoj poziciji, ali je slabo šutirao i golman Blejk ponovo interveniše.

A onda umalo izjednačenje! Doukins je prihvatio loptu na nekih tridesetak metara od gola ''Orlova'', uputio pravi projektil, ali je Stojković bio ''budan'' i odlično intervenisao, odbivši loptu u korner.

Ulazimo u sam finiš, beležimo i opasan pokušaj Dušana Baste, ali opet Blejk odlično interveniše. Ostaje 2:1 za Srbiju.

A u 87. minutu penal za Srbiju! Kolarov je oboren u kaznenom prostoru rivala i sudija je pokazao na belu tačku!

Kolarov je i izveo penal, ali je i šut sa bele tačke zaustavio odlični Blejk! Ništa od trećeg gola!

Ne propustite