Srbija koorganizator EP 2020?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 20.09.2012.
11:43
Izvor: Sportske.net

Generalni sekterar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković nagovestio je mogućnost da Srbije bude jedna od zemalja domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine.

Povezane vesti

Naime, kako je nedavno predsednik UEFA Mišel Platini predložio novi model organizacije prvenstva Evrope po kome bi 13 zemalja zajedničkim naporima i snagama organizovale ovo takmičenje, rodila se ideja koja je na sastanku u Budvi dobila punu podršku.

„To bi praktično značilo da bi se u organizaciju Evropskogprvenstva ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, BiH, Bugarska...“, prenose beogradski mediji reči sekretara Lakovića.

Laković je naglasio i da čelne strukture FS Srbije planiraju pripremu plana za svoj deo organizacije, a čitavom projektu neophodna je ozbiljna podrška države.

„Ukoliko bi država stala iza ovog projekta, a to znači da se do 2020. godine izgradi moderan stadion po svim standardima UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora.“, rekao je on.

Inače, početkom narednog meseca će u Rusiji biti održan Izvršni komitet UEFA kada bi mogli da se znaju konkretni koraci i dogovori o tome da organizaciju EP 2020 dobije 13 zemalja.

U slučaju da se ovakva inicijativa odobri i Srbija dobije organizaciju, to bi bio prvi put da se najbolje ekipe Evrope ponovo okupe u Srbiji nakon 1976. godine.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.