Srbija vlada!

Autor: Miloš Marković
nedelja 15.07.2012.
13:55
Izvor: Sportske.net

Nakon zlatnog četverca i srebrnih mlađih seniora, Srbiju su danas zlatnom medaljom okitili i srpski kajakaši Simo Boltić i Marko Dragosavljević koji su postali prvaci Evrope na prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u portuglaskom gradu Montemor o Ve

Povezane vesti

Dan za danom, srpski kajakaši ređaju uspehe.

Prvo nas je obradovao srpski četverac sa kormilarom u sastavu Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Đorđević, Igor Lucić i Mateja Jošić koji osvojio je zlatnu medalju na SP u Litvaniji, u konkurenciji do 23 godine.

Nedugo zatim dobre vesti stigle su iz Portugala gde je dvosed u sastavu Vladimir Torubarov i Dejan Pajić osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u kategoriji mlađih seniora (do 23 godine) u Portugalu.

Iz istog grada danas stižu nove lepe vesti, srpski dvosed u sastavu Simo Boltić i Marko Dragosavljević osvojio je titulu juniorskog prvaka Evrope!

Srpski dvosed je do titule šampiona starog kontinenta došao u disciplini k-2 500m preveslavši deonicu za jedan minut 32 sekunde i 439 stotinki ostavivši iza sebe posadu Rusije Sergejev-Petakin i vršnjake iz Danske Lunda i Henriksena.

Juniorskom dvosedu iz Bačke Palanke ovo je prva medalja sa velikih tamkičenja. Prošle godine dvosed bio je četvroplasirani u k-2 500m na prvenstvu Evrope u Zagrebu i prvenstvu Sveta u Brandenburgu.

U prepodnevnom delu programa poslednjeg dana EŠ-a u Portugalu, juniorski ženski dvosed Milana Trklja, Sandra Polovina osvojio je četvrto mesto u disicplini k-2 500m. Srpkinje su ostale bez medalje u samoj završnici finalne trke izgubivši bronzu za jednu desetinu sekunde.

Do kraja današnjeg dana EŠ-a u Portugalu mlada repezentacija Srbije ima u završnicama tri finalne discipline svoje predstavnike i priliku da uveća kolekciju medalja.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.