Srpske rukometašice finiširaju pripreme za EP

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.11.2012.
14:06
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je danas završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se u decembru održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

zvanican sajt rss
zvanican sajt rss

Povezane vesti

Rukometašice su se okupile u Beogradu, a pripreme do početka takmičenja obaviti u Aranđelovcu, Vranjačkoj Banji i Kovilovu.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da ne postoji pritisak na reprezentaciju da na EP ostvari značajan rezultat, jer je medalja kao cilj odavno zacrtana za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se u Srbiji održati 2013. godine.

"Na ovom takmičenju treba da vidimo gde smo. Ljudi će razumeti samo ako ekipa da sve od sebe", rekao je Marjanović na konferenciji za novinare.

Selektor Saša Bošković ipak je naglasio da je cilj na Evropskom prvenstvu da reprezentacija Srbije prođe u drugi krug.

"Očekuje nas nešto što smo priželjkivali i normalno je da želimo da se pokažemo u najboljem svetlu. Cilj je da prođemo u drugi krug. Verujem u ove devojke i dobro je što su sve zdrave došle na pripreme"
, rekao je Bošković.

On je dodao da u pripremnom periodu neće biti mnogo trening utakmica, jer ih je ekipa već dosta imala.

"Mi se plašimo da Arena ne bude prazna, a ako bude puna onda će sve biti u redu",
rekao je Bošković.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić ponovila je da je "osnovni cilj da ekipa prođe u drugi krug".

"Mi se nadamo da bi domaći teren mogao da nam pomogne da ostvarimo lep rezultat", rekla je ona i dodala: "Postoji neka vrsta treme. Mi smo privilegovane što ćemo biti domaćini dva velika takmičenja u dve godine".

"Nadam se da ćemo napuniti Arenu, napraviti lep rezultat i napraviti dobru poldlogu za Svetsko prvenstvo 2013. godine",
rekla je Lekićeva.

Rukometašica Srbije Biljana Filipović ocenila je da je za sada sve dobro i da devojke veruju jedna u drugu. Ona je objasnila da favoriti postoje na papiru, ali da se ekipa neće predati unapred bez obzira s kim treba da igra.

Poznati pevač narodne muzike Miroslav Ilić došao je da podrži rukometašice uoči početka priprema, a one su mu se zahvalile što je svoj koncert zakazan za 10. decembar premestio iz Arene u Sava centar i tako pomogao da se šampionat bez problema održi u najvećoj beogradskoj dvorani.


Evropsko prvenstvo održaće se od četvrtog do 16. decembra.

Ne propustite