Srpski bokseri u Turskoj "jure" plasman na OI

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.04.2012.
18:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Šestorica reprezentativaca u pratnji trenera i stručnog štaba uputili su se u Tursku kako bi na predstojećem turniru koji se održava u Trabzonu pokušali da obezbede plasman na OI u Londonu.

Povezane vesti

Pripreme su protekle u najboljem redu, i pored teške finansijske situacije u državi BS Srbije je obezbedio reprezentativcima odlične uslove a sada je na njima da daju svoj maksimum što je jedina stvar koju će morati da učine u Turskoj.

"Niko od vas ne traži da morate da osvojite dve, tri olimpijske vize, ali ste obavezni da date maksimum i da osvetlate obraz srpskog olimpijskog boksa" rekao je predsednik BS Srbije Velizar Đerić.

U Tursku će putovati Miloš Baltić, Vanja Bačić, Branimir Stanković, Ljubomir Marjanović, Marko Nikolić i Milutin Stanković. Ovi momci pokušaće da obezbede put u London a težina tog zadatka različita je u zavisnosti od kategorije u kojoj se bore.

Kapitenu Marjanoviću biće potrebno prvo mesto u svojoj kategorji da bi se našao na OI. Sa druge strane Milutinu Stankoviću će biti potreban plasman u finale, a Baltić i Nikolić će olimpijsku vizu obezbediti ako osvoje neko od prva tri mesta u svojim kategorijama.

Uslovno rečeno, najlakši posao imaće Bačić i Branimir Stanković kojima će biti dovoljan plasman u polufinale da bi se na leto našli u Londonu.

Turnir počinje sutra a trajaće do 22. aprila kada će se znati hoće li bokseri povećati broj putnika iz Srbije za London.  

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.