Srpski rukometaši bolji od Slovačke, Matić zadovoljan

Autor: Beta Beta
petak 04.04.2014.
21:31
Izvor: Beta

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Zrenjaninu selekciju Slovačke sa 28:20 (10:11), u utakmici koja je igrana u okviru EHF nedelje.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Momir Ilić sa sedam golova, Rastko Stojković postigao je šest, a Nemanja Ilić i Nemanja Zelenović po tri. Slovačku su predvodili Patrik Hruščak i Karol Zehmester sa po četiri pogotka.

Selektor Srbije Vladan Matić rekao je da je zadovoljan i da je duel sa Slovačkom dobra priprema za ono što očekuje njegovu ekipu u narednom periodu.

"Na početku smo igrali sporo. Držali smo dobru odbranu. Ovo je jako dobra pripremna utakmica za ono što nas čeka u junu. Čim smo se opustili, postali smo agresivniji napravili smo dobre golove. Poslednjih 20 minuta igra je bila kakva nam treba. Zahvalio bih se protivniku na fer igri i publici u Zrenjaninu na atmosferi", rekao je Matić posle utakmice.

Srpski rukometaš Nenad Vučković kazao je da je njegova mlada ekipa ispunila zadatak.

"U prvom poluvremenu promašili smo 10 zicera, što se odrazilo na rezultat, kada smo vodili sa jedan razlike. Ovo je mlada ekipa, ispunili smo zadatak i pokazali dobru igru na kraju", kazao je on.

Rastko Stojković je zahvalio slovačkoj ekipi što je došla da pomogne Srbiji u pripremama za Svetsko prvenstvo.

"Hteo bih da se zahvalim reprezentaciji Slovačke na dobroj utakmici, kao i što je došla da nam pomogne u ovom pripremnom delu za Svetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo sutra ostati svi zdravi i odigrati još jednu dobru utakmicu", naveo je Stojković.

Selektor Slovačke Zoltan Hajster rekao je da je njegovom timu nedostajala koncentracija.

"Stali smo i nismo igrali agresivno. Srbija je preuzela igru, nismo mogli da nadjemo šansu da preokrenemo rezultat. Zahvaljujem se ekipi Srbije na fer igri", rekao je Hajster.

Srbija i Slovačka će se ponovo sastati sutra u 18.00 u Smederevu.

Ne propustite