Stanković: "Glasam za iskusnog stručnjaka"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.09.2013.
10:49
Izvor: Sportske.net

Legenda jugoslovenske i svetske košarke Borislav Stanković izneo je mišljenje po pitanju odabira novog selektora Srbije. Iako je bivši strateg "Orlova", prilikom oproštaja, poželeo da ga nasledi neko dosta mlađi, Stanković smatra da takvo rešenje odlaže v

basketball-info.com
basketball-info.com

Povezane vesti

Član košarkaške kuće slavnih i nekadašnji generalni sekretar FIBA, Borislav Stanković, jedan je od najpozvanijih da iznese mišljenje o učinku reprezentacije Srbije na EP u Sloveniji i pravcu kojim "Orlovi" treba dalje da krenu.

Dušan Ivković je prilikom napuštanja kormila poručio da bi se radovao mlađem nasledniku ali Stanković ne deli Dudino razmišljanje. Razlog? Mlađi stručnjak odlaže uspeh?

"Da se pitam uvek bih glasao za iskusnog stručnjaka jer je rad sa seniorskom reprezentacijom izazovan i težak posao, gde pratično nisu dozvoljene greške, uvek se očekuju rezultati, koji su svetionik za kompletnu nacionalnu košarku. Zato kažem da se ne može iz patika u selektorske cipele" jasan je Stanković.

Legendarni košarkaški as dodao je da je promenio mišljenje koje je izneo nakon poraza od Španije. Tada je tvrdio da je srpska košarka doživela debak i neuspeh na EP, ali su sa smirivanjem strasti i vidici promenjeni kod Bore Stankovića.

"Utisak posle visokog poraza Srbije od Španije bio mi je strašan, jer u trenutku, pod emocijama, vidite samo teren. Dosta se promenilo nakon pobede nad Italijom, ne samo zbog svetske vize, već i igre. To je mlad tim, koji ima još prostora i vremena, sve što su uradili na EP je realnost naše košarke u svetlu okolnosti" kaže Stanković.

Srbija je na EP imala najmlađi tim sa devetoricom debitanata a u generalnom plasmanu zauzela je sedmu poziciju koja joj je donela direktan plasman na SP u Španiji naredne godine.

Ne propustite