Stefan Marković: "Osećam kao da imam obavezu da osvojim Evrokup"

Autor: Filip Mitrović
petak 13.04.2012.
19:27
Izvor: Sportske.net, kosarka.rs

Plejmejker srpske reprezentacije, koji brani boje španske Valensije, smatra da je došlo vreme da podigne trofej Evrokupa.

valenciabasket.com
valenciabasket.com

Povezane vesti

Stefan Marković je u dosadašnjoj karijeri sa tri kluba dolazio do polufinala Evrokupa. Iako ima 23 godine, naš reprezentativac je dolazio do završnice ovog takmičenja braneći boje Hemofarma, Benetona i sada Valensije.

Marković još uvek nije osetio draž osvajanja ovog takmičenja, iako je najbolji asistent u istoriji Evrokupa sa 250 asistencija na 64 meča.

Budući da je šest sezona učesnik ovog takmičenja i da mu je ovo treći put da igra u polufinalu, Stefan se nada da je došlo vreme za njegovo osvajanje.

Iako je kuburio s povredama tokom sezone, Plejmejker Valensije uverava da su one prošlost i da je potpuno fizički spreman.

Protivnik Valensije u polufinalu biće Lijetuvos Ritas, koji vodi Aleksandar Džikić i za koji nastupa Aleksandar Rašić.

Marković očekuje žestok duel sa kolegom iz reprezentacije.

"Naravno, znamo se mnogo dobro i to nam olakšava stvari. Takva je igra ponekad, može se nešto neobično desiti ili da jedan od nas igra mnogo bolje od drugog. Videćemo. Naravno, Rašić je dobar igrač, sjajan strelac. Neće biti lako igrati protiv njega." izjavio je Marković.

Sjajni defanzivac ističe da su utakmice koje nosi iz Evrokupa dogradile nophodno iskustvo, i nada se da je došlo vreme da se domogne trofeja u ovom takmičenju.

"Kada sam počeo da igram u Evrokupu, uspeo sam da igram sa, i protiv mnogo iskusnijih igrača. To je jako takmičenje, drugo u Evropi posle Evrolige. Samo treba da vidiš koji timovi su stigli do završnice. Evrokup mi je pomogao dosta, da odrastem i postanem bolji igrač.

Posle toliko godina u ovom takmičenju, podizanje trofeja bi bila velika nagrada za sav naporan rad koji sam uložio sve ovo vreme." zaključio je Stefan Marković.

Ne propustite