Stefanović: ''Kako da vraćamo dugove, ako ne igramo u Evropi?''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.03.2012.
22:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Iz Crvene zvezde se oglasili povodom najava iz UEFA o mogućoj suspenziji crveno-belih sa međunarodne scene. Gensek Zvezde smatra da bi takva odluka bila apsurdna...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Uoči starta prolećnog dela sezone Crvenu zvezdu ponovo potresaju finansijski problemi, zbog sve izvesnije mogućnosti da će UEFA pokrenuti disciplinski postupak protiv kluba iz Ljutice Bogdana, obzirom na zaostala dugovanja.

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović veruje ipak da će se izbeći najgori scenario - suspenzija sa međunarodne scene.

''Tačno je da u klubu postoji bojazan od suspenzije. Mi UEFA ozbiljno shvatamo, ali mislim da bi takav njihov potez bio apsurdan. Nama je učešće u Evropi jedan od glavnih izvora prihoda i kako bismo onda mogli da vratimo dugove, ako ne igramo na evro-sceni'', upitao se Stefanović.

On se nada da će oštar stav UEFA ublažiti činjenica da su crveno-beli nedavno izmirili deo ukupnih dugovanja i tvrdi da Zvezda sada duguje oko milion evra.

Delegacija Crvene zvezde već se sprema za sastanak u UEFA tim povodom, kako bi nadležne u Evropskoj kući fudbala ubedila da donesu drugačiju odluku.

''Pokušavamo na sve načine da izmirimo svoje obaveze, ostalo je još milion evra. Takođe, organizovali smo i stručne konsultante koji pripremaju elaborat koji bi pokazao da u Srbiji klubovi funkcionišu drugačije nego na zapadu, gde su gotovo svi privatizovani. Podsetićemo ih i da i prema nama postoje dugovanja'', naglasio je Stefanović i dodao da se ipak nada povoljnom epilogu i nekoj ''uslovnoj kazni''.




Ne propustite