Stevanović: "Organizacija je bila vrhunska"

Autor: Beta Beta
sreda 13.02.2013.
17:19
Izvor: Beta

Gradonačelnik Kragujevca izjavio da je organizacija Kupa Radivoja Koraća bila za 'desetku' i da će grad Kragujevac čiste savesti konkurisati da organizuje slične sportske manifestacije.

Povezane vesti

Veroljub Stevanović ocenio da je organizacija finalnog turnira košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u tom gradu bila vrhunska, a da je ono što se desilo u finalu bila velika bruka.

"Mi kao Grad Kragujevac sigurno ćemo se ponovo kandidovati, kako za organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u košarci, tako i ostalih sportskih takmičenja. U svakom ćemo se slučaju kandidovati ponovo", rekao je Stevanović agenciji Beta u Kragujevcu.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća izmedju Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u nedelju u trećoj četvrtini pošto su izbili incidenti na tribinama i na terenu. Meč je nastavljen sutradan pred praznim tribinama, a trofej su osvojili crveno-beli pobedom od 78:69.

Stevanović je organizaciju finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu ocenio kao "vrhunsku" i dodao da je prekid finala "bruka".

"Organizacija celokupnog takmičenja je bila vrhunska. Jeste da nisam prisustvovao finalu, bio sam dan ranije, a to što se desilo u nedelju, jeste jedna velika bruka koja nas prati. Ja prosto ne mogu da poverujem da se to desilo u mom gradu i moram da napomenem da su sve strukture postupile u pravi čas i kako je trebalo, ali ne možete da kontrolišete masu i ja ne mogu da razumem navijanje i ponašanje tih ljudi kao to veče", kazao je Stevanović.

On je naveo da je jedini način da se zaustavi nasilje na sportskim manifestacijama da se uvedu zakoni poput onih u Velikoj Britaniji.

"Žandarmerija je postupila na pravi način u pravom trenutku, samo jednostavno to nije moglo da se zaustavi kako je trebalo. Mi moramo naše zakone da prilagodimo, tačnije da budu kao u Engleskoj, jer to ne može ni na koji drugi način da se suzbije. Ne možemo da uredimo navijanje na tribinama, ako nemamo zakone i ako se ti zakoni ne poštuju", kazao je Stevanović.

Na pitanje da li je čuo da su tokom finalne utakmice na velikom broju automobila s beogradskim tablicama izbušene gume, on je kazao da ne može da poveruje da je to uradio neko od Kragujevčana.

"Čuo sam za to i stvarno ne mogu da poverujem da je to neko od Kragujevčana uradio. To su verovatno radili pod dejstvom nečega i to mi je stvarno nerazumljivo. Mi svi volimo Beograd i može neko da ne voli Partizan, a da voli Zvezdu, ali to je potpuno ludilo", kazao je gradonačelnik Kragujevca.

Stevanović je dodao da "već ima neke dogovore" da ženska rukometna reprezentacija Srbije u Kragujevcu bude domaćin nekih utakmica u decembru.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.