Štimac: "Želimo da budemo najspremniji na EP"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.07.2013.
17:43
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije polako privodi kraju bazični deo priprema na Kranjskoj Gori a jedan od centara Vladimir Štimac poručio je da svaki pojedinac ima želju da se što bolje pripremi kako bi Srbija otišla kao najspremnija selekcija na EP u Slove

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Početak Eurobasketa još uvek je daleko a neke reprezentacije tek su počele da se okupljaju dok "Orlovi" uveliko krckaju poslednje dane priprema na Kranjskoj Gori.

Prvi mikrociklus završen je pre pet dana a uveliko je u toku drugi koji se sve više pretače u uigravanje tima i pripremu za prve kontrolne susrete.

"Boravak u Kranjskoj Gori zamišljen je kao najzahtevniji deo prirpema, međutim verujem da je najteži deo posla već iza nas. Sve više se bavimo košarkom, uigravamo se, razrađujemo taktiku, uvežbavamo napadačke akcije" rekao je Vladimir Štimac sumirajući utiske dosadašnjeg rada u Sloveniji.

Iako je reprezentacija lišena pomoći velikog broja povređenih košarkaša, svi momci koji su se odazvali na Ivkovićev poziv predano rade i žele da EP dočekaju kao najspremniji kolektiv.

"Zaista svakodnevno radimo veoma jako i naporno. Niko se ne štedi, tako da na treninzima sve pršti. Počeli smo sa radom pre svih, jer želimo da budemo najspremnija ekipa na šampionatu u Sloveniji" poručuje centar Banvita.

Ekspedicija reprezentacije Srbije do nedelje će ostati na Kranjskoj Gori a onda sledi selidba u Rogašku Slatinu. Tamo će od 2. do 4. avgusta "Orlovi" učestvovati na turniru "Laško Group" gde će odmeriti snage sa selekcijama Slovenije, Turske i Letonije a potom sledi i povratak u Beograd i nastavak priprema i odigravanja kontrolnih mečeva.

Srbija se na EP u Sloveniji nalazi u grupi "B" sa reprezentacijama Crne Gore, Makedonije, BiH, Litvanije i Letonije

Ne propustite