Suđenje jeste gotovo, ali rasistički ispadi se nastavljaju...

Autor: Miloš Marković
nedelja 15.07.2012.
11:37
Izvor: Sportske.net

Nakon što je Džon Teri zvanično oslobođen optužbi da je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda, u čitavu priču se juče umešao i brat oštećenog, Rio Ferdinand.

Povezane vesti

Razočaran odlukom suda da oslobodi Džona Terija, defanzivac Mančester Junajteda nije mogao da se suzdrži, te je preko Tvitera ponovo zapalio vartu i sam iznevši rasistički komentar.

Starijem Ferdinandu je zasmetalo svedočenje Ešlija Kola, fudbalera koji se pojavio pred sudom kako bi odbranio svog kapitena.

Kao neko ko je bio direktan svedok nemilog događaja na utakmici između Čelsija i QPR-a, Ešli Kol je, po određenim komentarima, morao da posvedoči protiv Terija.

Tako je juče na Tviteru jedan Riov pratilac poslao komentar - “Izgleda da je Ešli bio Čelsijev čokoladni sladoled, da je začinio čitavo suđenje. Ipak je on oduvek bio prodana duša. Sram ga bilo.”

Na to je, ne razmišljajući, Rio uputio komentar odobrenja - “Bravo majstore! Čokoladni sladoled – klasik. Pravi je čoko ajs. Hahahaha!! Mada ja više volim rum koktel.”, napisao je Ferdinand, ali je vrlo brzo izbrisao svoj komentar.

Komentar fudbalera Mančester Junajteda je vrlo brzo izazvao veliku buru preko popularne socijalne mreže, čak se i advokat Ešlija Kola oglasio zvaničnim saopštenjem za javnost.

“Ešli Kol je svestan komentara koji su se pojavili na Tviteru i želi da razjasni da su on i Rio Ferdinand dragi prijatelji. Ešli nema nameru da pokrene bilo kakav pravni postupak protiv Ferdinanda.”

“Kol shvata da se Tviter komentari često iznoose brzo i bez promišljanja, te na ovaj neće gledati kao na zlonameran.”, saopšteno je.

U međuvremenu, ponovo se oglasio i Rio Ferdinand koji želi da objasni da nije imao nameru da uvredi Kola na rasnoj osnovi, te je izbacio novi Tvit:

rio

“Termin koji sam juče upotrebio nije imao rasističku konotaciju. To je reč termin koji u slengu ima značenje osobe koja se folira. To je sve.”, napisao je Rio, a stiče se utisak da se i nije baš opravdao.Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.