Svašta se pričalo o njemu, a danas je bio jedan od junaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.09.2017.
22:37
Izvor: Sportske.net

Iako je loše započeo prvenstvo, danas je bio jedan od najboljih košarkaša Srbije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Fantastična partija reprezentacije Srbije u meču četvrtfinala protiv reprezentacije Italije.

Italijani su se radovali ovom susretu, smatrali su da imaju kvaliteta da ugroze naš tim i da stignu do 4 najbolje selekcije u  Evropi.

Ipak, naš tim je odigrao na najvišem nivou, pokazali su Evropi da ulaze u najbolju formu kada je to najpotrebnije.

Jedan od onih koji ulaze u onu pravu formu jeste i Ognjen Kuzmić koji je danas dokazao sav svoj potencijal protiv centara Italije.

Njegova forma ide uzlaznom putanjom, iako su mnogi sumnjali u njega nakon slabijeg početka što se tiče napada, danas je bio odličan - 13 poena i 7 skokova, kao i 2 blokade.

Kada pogledate prethodne utakmice - protiv ekipa u grupnoj fazi je postigao ukupno 29 poena na 5 mečeva, a sada je na dve utakmice nokaut faze postigao 30 poena.

Bravo!

Ne propustite

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Wednesday, 13.09.2017
23:06

Veceras su svi odlicno odigrali. Stimac nije ni imao vremena da nesto ucini. Svaka cast, Kuzmic je odigrao maestralno!

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 13.09.2017
23:00

Realno,Sale nije Kuzmaru poveo da zabija 20+ poena po mecu. Kuzmicu je osnovni zadatak da zatvori reket,odbrani pick and roll odnosno ono sto Bobi ne radi dovoljno dobro.

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 13.09.2017
22:55

Protiv Kuzina i Kelera slavnih evropskih centara koji su visoki kao Lučić. Zato u polufinalu kad mu dođe Mozgov ima da kulira na klupi ili da šeta po terenu ne znajući gdje mu je glava.. Volio bih da griješim, ali mislim da sam u pravu..

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 13.09.2017
23:26

Sigurno gresis ;-)

avatar
Maximovic
Monday, 18.09.2017
03:09

Sad videh da si mi odgovorio a vec sam ti tamo nesto napisao :)) Nemoras tako formalno da mi pises jer ovde se komentarise ili raspravlja (nesvadjamo se jer to nije ni poenta :)) ) to sto je bio u GSW i nema neko znacenje kad je igrao tamo za njihov univerzitet.Videli su oni u njemu nesto i sigurno su ocekivali neki napredak sobzirom da je bio mladji ali kako je vreme prolazilo ocigledno ga nije bilo. Bobi je trom da bi se od njega ocekivalo nesto preterano u defanzivi. On je tu da kupi lopte,razgrne sve oko sebe i eventualno sutne kad je na nekoj udaljenosti oko slobodnog bacanja i to je to. Od njega niko neocekuje da bude Gasol i da sutira trojke. Sto se tice Kuzmica mi takvih polucentara koj nemogu da ubodu slobodno bacanje imamo na pretek. On je pozvan u reprezentaciju iskljucivo zato sto su najbolji centri svi redom odkazali. A Djordjevic je pri odabiru sigurno malo uzimao i neko iskustvo ali izgledao da je i u tom segmentu podbacio. On defanzivno nije dobar jer ima samo fizicke predispozicije ali intaligencije nema uopste. Primera Krstic ili Divac da se uhvatimo malo starijih znali su da padnu, da iznude faul napadaca,da pokriju pik end rol igru,da se pozicioniraju pod kosem itd a nisu bili brzi i pokretniji od Kuzmica. Znaci da ti treba i malo intaligencije i osecaja koji njemu ocigledno nedostaje. Centar koj je nesposoban u napadu ti je najveca mana u timu. Sto se tice Lazica i Bircevica oni su za osrednje timove i u ABA ligi prosecni igraci. Meni iskreno nije jasno kako su oni uopste zavrsili u Zvezdi i Partizanu kad nemaju kvalitet. A to sto kazes sluze samo za odbranu to mi tek neide u glavu. Pa za to mozes da odes i pokupise nekog na ulici koj ima kondicije da izdrzi ceo mec i kazes on je sad profi igrac jer ce da trci ko lud pored protivnickih napadaca. Jer bilo koj od tih klinaca sa dobrom kondicijom ce uspeti da zablista u 1 od 10-15 utakmica.

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 16.09.2017
16:03

Maximovic- I ja pratim kosarku preko 20 godina i jedna od osnovnih stvari koje sam naucio je ta da se igraci ne mere po broju postignutih poena ili skokova. Da je tako,Lazić ne bi bio profesionalni igrac,pa ni Birčević. Treba napraviti razliku izmerdju Kuzmića i Bobija. Kuzmić je naš najbolji odbrambeni centar, centar koji zatvara reket.I svakako ne stoji tvoja konstatacija da je loš, uz dužno poštovanje prema tvom znanju,ipak mislim da Radonja, Sale, GSW, Laboral i sad ljudi iz Reala ipak znaju malo više od tebe. Kuzmić je jedan jako koristan centar, kada bi popravio (s ims mesta napretku) šut sa poludistance,mogli bi pricati o Kuzmiću kao vrhunskom centru.

avatar
Maximovic
Thursday, 14.09.2017
15:24

Ne znam za tebe ali pratim kosarku preko 20 godina i znam odlicno da razlikujem potencijale pogotovo igraca koje sam gledao vise od 10-ak puta. Kuzmic je igrac koji ima dobre fizicke predispozicije ali decko nema kosarkaske intaligencije na visokom nivou za visoke domete u svojoj karijeri. Cak i za svojih 26-27 godina koliko ima(nisam tacno siguran ali mi se netrazi po netu) nije stekao ni neko preterano iskustvo(mislim u kosarkaskom smislu) sobzirom da su do te starosti obicno vec formirani kosarkasi. Daj boze da gresim ali cisto sumnjam da ce postati u naredne 3-4 god nesto sto vec do sad nije. Da on ima 20-22 god mozda bi bila druga prica.

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 13.09.2017
23:53

Bolje prati fudbal