Sve je lakše kad se ima pelcer...

Autor: Miloš Marković
utorak 01.05.2012.
14:38
Izvor: Sportske.net, Sport

Odličnom organizacijom Evropskog prvenstva Srbija je pokazala rukometnom svetu da ima snage, znanja i moći za najveća ostvarenja i sada sa manjim pritiskom kreće u pripreme za Svetsko prvenstvo za dame koje nas očekuje naredne godine.

Povezane vesti

Podsmevali su se mnogi kada smo priložili kandidaturu za EP, smatrajući da Srbija nema šta da traži u konkurenciji jedne Nemačke ili Francuske, ali mi smo pokazali da se na nas mora ozbiljno računati.

To je jasno poručio Božidar Đurković, generalni sekretar rukometog saveza koji ističe da Srbija sasvim opušteno, sa više iskustva i znanja, kreće u organizaciju Svetskog prvenstva za dame.

„Verujte da sam skroz opušten. Sve što smo radili u organizaciji Evropskog prvenstva sada ćemo da pretočimo i na Svetsko. I ljudstvo i resurse i sve ostale stvari.“

„Nema tu velike razlike. Jedina je što sada učestvuje veći broj zemalja, li nema azloga ni za kakvu bojazan ili strah.“, rekao je Đurković.

Kada su u pitanju očekivanja vezana za samo takmičenje koje predstoji 2013. godine, generalni sekretar saveza se potajno nada uspehu Srbije.

„Biće teško, konkurencija je velika, ali smatram da naše devojke imaju šanse. Devojke koje su trenutno u reprezentaciji će biti najzrelije u tom periodu oko svetske smotre.“, zaključio je on.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.