"Tatinih" deset zapovesti

Autor: Vladimir Danilović
petak 09.08.2013.
21:31
Izvor: Sportske.net

Herardo "Tata" Martino, novi trener Barselone, je sa sobom u ovaj tim doneo svoj način viđenja fudbala, koji pokušava da implementira u igru Barselone.

Povezane vesti

Barselona će igrati u formaciji 4-3-3 i naredne sezone, i to nije nešto oko čega se moglo pregovarati. većina drugih klubova danas igra u ovoj formaciji, pa je i ovaj izbor Barselone sasvim logičan.

Martino će kao i njegovi prethodnici insistirati na posedu lopte, ali će za razliku od njih pokušavati da natera igrače Barselone da budu što konkretniji u napadu i da se brže oslobođaju nje.

On želi da Barselona igra brzo, sa dosta dodavanja, trčanja i ubacivanja u prazno.

Takođe, dosta nade Martino polaže i u bekove, kojima će dati nešto ofanzivniju ulogu nego što su imali do sada, iako to znači da će Barselona biti nešto ranjivija u odbrani.

Barselona će igrati visok presing  kako bi sprečila začeće protivničkih akcija u samom startu. Mesi, Nejmar, Pedro i Aleksis će imati veliku ulogu u igri odbrane Barselone.

Dok ekipa bude napadala, odbranu će čuvati dva centralna defanzivca, i jedan igrač sredine terena. Martino je savetovao svoje igrače da ne komplikuju previše pred golom protivnika, već da šutiraju čim im se ukaže prilika.

Mesi će dobiti ulogu "lažne devetke", na poziciji na kojoj on postiže najviše golova, a tokom odbrane od prekida, Barselona će igrati zonsku odbranu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.