Tevezove čarolije, Balotelijevo buđenje, Mihin opstanak!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.03.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Juventus nije blistao, ali ima Karlosa Teveza koji je prevaga. Baloteli u centru pažnje u Firenci. Napoli torpedovao Kataniju u prvom poluvremenu, Siniša Mihajlović i Samp na koti 40.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Parma je imala svoju priliku u Torinu, nekadašnji "Juventino" Molinaro je bio sam ispred Bufona, ali je najbolji golman sveta spasao pogodak. Kada šansu ne iskoristite, odmah sledi odmazda, i to u liku Karlitosa Teveza.

Prvo je Argentinac nakon sjajne solo akcije matirao Mirantea, a onda je odbijenu loptu posle udarca Vidala sproveo u mrežu i ponovo preuzeo čelnu poziciju na listi strelaca.

Šokirana Parma nije uspela da se oporavi do kraja prvog dela, a Juventus je kontrolisao igru.

Ipak u nastavku se Molinaro popravio, sjajan gol, natrčao je na odbijenu loptu i bombom savladao Bufona. Ipak, onda Amauri pravi glupost, udara Kjelinija laktom, sudija Banti mu je pokazao put u svlačionicu.

Parma je u sa desetoricom imala šansu za izjednačenje, u 90. minutu je Juve spašavao živu glavu nakon udarca Molinara.

Ipak šampion se vratio na +14 u odnosu na Romu sa utakmicom više.

Golove sa meča možete videti ovde.

Na Siciliji potop "Slonova" protiv Napolija. Naime, ekipa Rafe Beniteza je možda odigrala i najbolje poluvreme u sezoni, četiri lopte u mreži Anduhara, dva puta ga je savladao Zapata, a uz Peruanca upisali su se Kaljehon, kao i Henrike koji je postigao veoma lep gol. U drugom poluvremenu su počast za Sicilijance bili golovi Monzona i Đombera.

Napoli je pobedom posle večerašnjeg neuspeha Fiorentine otišao na +10 i čini se da je obezbedio

U Firenci je Matri propustio šansu da dovede "Ljubičaste" do prednosti, Milan je dočekao svoju priliku, posle slobodnjaka Balotelija, Neto je odbio loptu, na njegovu nesreću do Francuza koji je utišao "Franki". U drugom poluvremenu Super Mario se i sam upisao, ovoga puta Neto nije ni stigao da reaguje, 2:0 za Milan.

Za Milan kasno paljenje, ne znači puno ovaj trijumf osim na psihološkom planu, dok je Fiorentini jasno da ne može do trećeg mesta.

Golove iz Katanije i Firence možete videti ovde.

Atalanta nije oprostila Livornu koji se davi, ponovo je u glavnoj ulozi bio Herman Denis, prvo je učestvovao kod gola De Luke, a onda je dotukao Toskance.

Alberto Paloski je sa penala doneo prednost Kjevu protiv Bolonje, a onda desetak minuta pre kraja potvrdio trijumf "Letećih magaraca". Na kraju je Rigoni postavio konačnih 3:0.

Siniša Mihajlović je praktično overio opstanak u Modeni i pogurao Sasuolo ka povratku u Seriju B. Sampdorija je golom Sansonea već u prvom minutu stigla do prednosti, Emilijani su izjednačili, ali je Okaka u drugom poluvremenu nakon akcije kompletnog napada Đenovljana matirao Pegola.

Lacio je verovatno ostavio svoje šanse da se plasira u LE na "Marasiju". Načeo ih je Alberto Đilardino, dotukao Fetfazidis. I Đenova je sigurna sa 39 bodova, +15 u odnosu na 18. Livorno.

I Kaljari lakše diše, pobegli su ka sredini posle pobede protiv nezainteresovane Verone. Brazilac Nene je posle pola sata doneo zlatne bodove Sardima.

Ne propustite