Tijana Bogdanović krenula stopama Milice Mandić!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.09.2013.
22:40
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma na Evropskom juniorskom prvenstvu u Portugaliji.

taekwondodata.com
taekwondodata.com

Povezane vesti

Bogdanovićeva je redom pobedila Zehru Dosučukur iz Turske (17:9), Bet Vortington iz Velike Britanije (17:6) i Poljakinju Patriciju Adamkijevič (4:0), da bi u finalu bila bolja od Francuskinje Sare Adidu sa 13:9.

"Ovo je prvo naše zlato u juniorskoj konkurenciji. Nadam se da će povući i ostale naše takmičare da osvojimo još koju medalju. Mnogo su mi pomogli da se popnem na najviše postolje, a pre svega u stručnom štabu iz kluba Galeb", rekla je Bogdanović, a navodi se u saopštenju njenog kluba.

Ona je dodala da želi da se koncentriše na olimpijske kvalifikacije, kao i da je njen uzor u životu olimpijska šampiona Milica Mandić.

"Sada su preda mnom olimpijske kvalifikacije za mlade na kojima želim da se kvalfikujem, pa da u manjem obimu ponovim Miličin rezultat. Ona je moj idol i želim da je sledim", kazala je Bogdanovićeva.

Trener Dragan Jović prezadovoljan je rezultatom i dodao da olimpijska šampionka Milica Mandić ima naslednicu.

"Jako me raduje ovaj rezultat jer pokazuje da Milica Mandić ima naslednike što znači da će tekvondo još dugo da donosi dobre rezultate. Zahvaljujem se svom stručnom timu koji su zajedno sa mnom napravili dobru bazu i dobitnu kombinaciju sa zajedničkim programom", kazao je Jović.

Ne propustite